View Single Post
Vechi 19.01.2009, 09:07:25
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Biblia și Patericul ne îndeamnă însă să nu insistăm înaintea îndărătnicilor:
Tit 3.10 "De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, Știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit"
Fapte 5.38-39 "Și acum zic vouă: Feriți-vă de oamenii aceștia și lăsați-i, căci dacă această hotărâre sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici; iar dacă este de la Dumnezeu, nu veți putea să-i nimiciți, ca nu cumva să vă aflați și luptători împotriva lui Dumnezeu."
Numai daca ma gindesc la aceste cuvinte din Sfinta Scriptura si cite neascultari am mai savirsit.Am stat aproape 4 ani ( sau mai multi ? ) pe un club evanghelic-ortodox iar rezultatul a fost ceva mai putin de zero.Cum sa-l aduc pe cineva la Hristos si dreapta lui credinta daca pe mine nu reusesc sa ma aduc ( formal sint,nu zic nu ) ? Uneori mai vine neprietenul si-mi spune cam asa:"Eu am sădit, Apollo a udat, dar Dumnezeu a făcut să crească."...adica vezi Doamne, ca poate-poate o vorba buna spusa pe acolo,ramasa in mintea sau inima lui (neortodoxului), si Dumnezeu o va face sa creasca mai tirziu...
Poate ca tu stai mai bine aici...ca altfel nu mi-ai fi scris.

Foarte bine spune Sfintul Ioan de Kronstadt de credinta catolica...numai intrebarea aceasta daca i-o pune Iisus Hristos Dumnezeu catolicului dupa moartea sa,cind se va infatisa inaintea Lui pentru judecata particulara:Mai Bonifaciu,cine spui tu ca este Capul Bisericii Mele ? Si se uita Bonifaciu la Hristos cum lumineaza mai puternic decit soarele,si-L vede pe acelasi Hristos in toti Sfintii prezenti la judecata,si daca se mai uita si pe pamint,si-L vede pe acelasi Hristos,luminind mai puternic ca soarele si-n mintea oamenilor induhovniciti,in cei care tin poruncile,in cei care se roaga...si poate ca nu in toti cei "alesi "...atunci poate ca o sa inteleaga si cum este cu piatra ( temelia ),cu Capul...dar sa nu fie prea tirziu.

Numai ca noi vorbeam aici de atitudinea noastra fata de oameni in primul rind,fata de cel cazut in sant ( care nu se mintuie probabil din cauza credintei lui ) si trebuie sa avem o vorba buna pentru el,ca in pilda din Pateric( sau sa ne indepartam )...adica trebuie sa ne sfintim,cu alte cuvinte.