Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Noi preferam sa credem ce spune Sfantul Ignatie care a fost ucenic apropiat al Sfantului Apostol Ioan Evanghelistul, in Epistola catre Magnezieni in anul 150:
[COLOR=red],,Cei care au trait in randuielile cele vechi si au venit la nadejdea cea noua nu mai tin sambata, ci duminica, in care si viata noastra a rasarit, prin El si prin moartea Lui.,, (9,1)[/COLOR]
|
1. Domnule Iustin, v-am mai rugat sa-i lasati pe Sfinti in pace. Nu-i mai faceti paravan pentru invataturile dvs. Este stiut ca se face selectie din invataturile Sfintilor si sunt acceptate cele care convin teologiei stabilita in sinoade.
Arhiereul Calist Botosaneanul, episcop de Arges, in "Istoria bisericeasca" din 1902, pg. 55, declara:
"Ziua in care crestinii savarseau cultul lor religios la inceput a fost sambata, mai tarziu duminica, zi de inchinare si bucurie, dupa cum zice si sfantul Atanasie al nostru:
Sambata noi ne adunam laolalta nu ca sa iudaizam... ci ca sa ne inchinam lui Isus, Domnul Sabatului."
De ce nu preferati sa credeti in ce spune Sfantul Atanasie?
2. Iar noi, ca sa fim siguri ca nu gresim, preferam sa urmam exemplul Mantuitorului si sa pazim ziua a saptea. Daca va intreaba Domnul Iisus Hristos, la judecata, de ce ati pazit prima zi a saptamanii, ce o sa-i spuneti?
Eu astept linistit o astfel de intrebare (in imaginatia mea). Am sa-I raspund: "Doamne, am cautat sa fac la fel ca Tine".