Despre IAD - Danion Vasile
"Iadul este o realitate tot asa cum realitate este si Raiul.
A spus clar Mantuitorul ca exista Rai si iad si intre ele o prapastie de netrecut.
Nu pot cei din iad sa ajunga in rai.Numai pe unii din iad ii scoate Dumnezeu, ptr rugaciunile Bisericii.
Motovilov(ucenicul Sfantului Serafim de Sarov), n-a crezut ca exista chinurile iadului asa cum sunt descrise in literatura bisericeasca si a trait pe propria piele chinurile respective, a simtit viermele cel neadormit care ii tot mananca trupul si nu termina sa manance trupul respectiv si, pe masura ce viermele manca, trupul se refacea la loc, si tot asa. Motovilov a simtit, asadar, aceste chinuri, si cred ca pe lumea cealalta la Inviere, pacatosii or sa sufere si cu trupurile , tot asa cum dreptii care vor invia in Imparatia Cerurilor se vor bucura si cu trupurile de slava lui Dumnezeu.
[COLOR=Blue]Ptr mine iadul inseamna singuratate. Nici nu-mi trebuie o frica de iad mai mare decat frica de singuratate!Cea mai mare pedeapsa ptr pacatele mele -sau poate cea mai mica- ar fi sa fiu singur. Iar eu nu vreau sa fiu singur!Vreau sa fiu cu Hristos, cu Maica Domnului, cu Sfintii, cu sotia mea, cu copiii, cu prietenii, cu cunoscutii, cu toti oamenii. Si cu dusmanii mei. Am un fix: vreau sa fiu in Rai cu dusmanii mei."[/COLOR]
|