19.01.2009, 20:16:03
|
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 05.05.2008
|
|
Citat:
În prealabil postat de vasinec
1. Domnule Iustin, v-am mai rugat sa-i lasati pe Sfinti in pace. Nu-i mai faceti paravan pentru invataturile dvs. Este stiut ca se face selectie din invataturile Sfintilor si sunt acceptate cele care convin teologiei stabilita in sinoade.
Arhiereul Calist Botosaneanul, episcop de Arges, in "Istoria bisericeasca" din 1902, pg. 55, declara: "Ziua in care crestinii savarseau cultul lor religios la inceput a fost sambata, mai tarziu duminica, zi de inchinare si bucurie, dupa cum zice si sfantul Atanasie al nostru: Sambata noi ne adunam laolalta nu ca sa iudaizam... ci ca sa ne inchinam lui Isus, Domnul Sabatului."
De ce nu preferati sa credeti in ce spune Sfantul Atanasie?
2. Iar noi, ca sa fim siguri ca nu gresim, preferam sa urmam exemplul Mantuitorului si sa pazim ziua a saptea. Daca va intreaba Domnul Iisus Hristos, la judecata, de ce ati pazit prima zi a saptamanii, ce o sa-i spuneti?
Eu astept linistit o astfel de intrebare (in imaginatia mea). Am sa-I raspund: "Doamne, am cautat sa fac la fel ca Tine".
|
Noi preferam sa facem ascultare de Biserica-stalpul si temelia adevarului si de ierarhia pusa de Hristos peste Ea dupa cum a spus El: cine va asculta pe voi, pe Mine ma asculta. Iata despre ascultare:
Ascultarea este mai buna decat jertfa si supunerea mai buna decat grasimea berbecilor.
23. Caci nesupunerea este un pacat la fel cu vrajitoria si impotrivirea este la fel cu inchinarea la idoli. (1Regi 15,22-23)
17. Si de nu-i va asculta pe ei, spune-l [COLOR=Red]Bisericii[/COLOR]; [COLOR=Red]iar de nu va asculta nici de Biserica, sa-ti fie tie ca un pagan si vames. [/COLOR]
18. Adevarat graiesc voua: Oricate veti lega pe pamant, vor fi legate si in cer, si oricate veti dezlega pe pamant, vor fi dezlegate si in cer.
[COLOR=Red] De ce nu spune ,,spune-l Bibliei,, sa asculte de ea, ci Bisericii?
Nici voi nu ati tinut sambata de la inceput, ci dupa mai mult timp.[/COLOR]
Eu nu ma rusinez sa dau citate din cuvintele Sfintilor sau al parintilor nostri duhovnicesti dupa cum ne indeamna Sf Pavel :
2. Si cele ce ai auzit de la mine, cu multi martori de fata, acestea le incredinteaza la oameni credinciosi, care vor fi destoinici sa invete si pe altii. (2 Tim 2,2
. ..asa cum tu te rusinezi sa dai citate din mincinoasa invatatura a celei care a intemeiat secta ta, recunoscand prin aceasta ca e mincinoasa si falsa. Ti-am postat o multime din aberatiile ei pe de care mereu te-ai lepadat de parca nu ea, Ellen White ar fi ,,profetesa,, voastra pe baza carei invataturi si profetii mincinoase existati ca secta?
Te legi mereu de invataturile Sfintilor nostri, facand la randul tau selectie intre Sfintii Apostoli si Sfintii de dupa ei, dar uiti de invataturile aberante ale ,,sfantei voastra profetese,, de parca nici nu ati fi ,,urmasii ei spirituali,,.
|