Subiect: Versetul de azi
View Single Post
Vechi 19.01.2009, 23:22:38
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Când au ajuns la ucenici, au văzut mult norod împrejurul lor și pe cărturari întrebându-se cu ei.

[COLOR=#800080][/COLOR][COLOR=#800080][/COLOR]
15De îndată ce a văzut norodul pe Isus, s-a mirat, și a alergat la El să I se închine. <A name=9.16>
16El i-a întrebat: "Despre ce vă întrebați cu ei?" <A name=9.17>
17Și un om din norod I-a răspuns: "Învățătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care este stăpânit de un duh mut.
[COLOR=#800080][/COLOR]
18Oriunde îl apucă, îl trântește la pământ. Copilul face spumă la gură, scrâșnește din dinți, și rămâne țeapăn. M-am rugat de ucenicii Tăi să scoată duhul, și n-au putut." <A name=9.19>
19"O neam necredincios!" le-a zis Isus. "Până când voi fi cu voi? Până când vă voi suferi? Aduceți-l la Mine." <A name=9.20>
20L-au adus la El. Și, cum a văzut copilul pe Isus, duhul l-a scuturat cu putere; copilul a căzut la pământ, și se zvârcolea făcând spumă la gură.
[COLOR=#800080][/COLOR]
21Isus a întrebat pe tatăl lui: "Câtă vreme este de când îi vine așa?" "Din copilărie", a răspuns el. <A name=9.22>
22"Și de multe ori duhul l-a aruncat când în foc, când în apă, ca să-l omoare. Dar dacă poți face ceva, fie-Ți milă de noi și ajută-ne."
23Isus a răspuns: "Tu zici: "Dacă poți!"... Toate lucrurile sunt cu putință celui ce crede!"
[COLOR=#800080][/COLOR]
24Îndată tatăl copilului a strigat cu lacrimi: "Cred, Doamne! Ajută necredinței mele!" <A name=9.25>
25Când a văzut Isus că norodul vine în fuga mare spre El, a mustrat duhul necurat, și i-a zis: "Duh mut și surd, îți poruncesc să ieși afară din copilul acesta, și să nu mai intri în el." <A name=9.26>
26Și duhul a ieșit, țipând și scuturându-l cu mare putere. Copilul a rămas ca mort, așa că mulți ziceau: "A murit!" <A name=9.27>
27Dar Isus l-a apucat de mână, și l-a ridicat. Și el s-a sculat în picioare.
28Când a intrat Isus în casă, ucenicii Lui L-au întrebat deoparte: "Noi de ce n-am putut să scoatem duhul acesta?"
29"Acest soi de draci", le-a zis El, "nu poate ieși decât prin rugăciune și post."

Isus vestește moartea și învierea Sa.<A name=9.30>
30Au plecat de acolo, și au trecut prin Galilea. Isus nu voia să știe nimeni că trece. <A name=9.31>31Căci învăța pe ucenicii Săi, și zicea: "Fiul omului va fi dat în mâinile oamenilor; ei Îl vor omorî, și a treia zi după ce-L vor omorî, va învia."
Reply With Quote