Subiect: Pr Iustin Parvu
View Single Post
Vechi 20.01.2009, 14:21:15
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit intemeierea celor spuse.. si apararea lor..

[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]1. "din prisosul inimii vorbeste gura.. adica daca ai pe Duhul Sfant nu poti sa stai, stiind ce va urma, indiferent, si sa-ti vezi doar de mantuirea proprie, adica sa fii egoist."[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]si Arie si Luther si Papa au vorbit din prisosul inimii, si au dus la erezie, proteste si cruciade.. deci e bine sa intelegem intai daca inima are pe Duhul Sfant, apoi sa vedem daca reactia nu este cumva mai mult decat ar vrea El sa ne spuna..[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]te intreb, parintii care alarmeaza, oare nu cumva vor sa imite pe profetii Vechiului Testament, care (intr-un fel) lucrau "in locul Sfantului Duh", care atunci nu venise inca in inima oamenilor.. aceasta atitudine de "a forma cete cete si de a lupta", nu cumva este mai mult vechi-testamentara decat hristologica?![/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]ar trebui sa intelegem si caut sa vedem ce inseamna "tacerea marturisitoare" a Sfintilor Parinti, care taceau si zideau, mai mult decat alarmau si dezbinau.. si inca ceva.. care este semnul prezentei Duhului Sfant, oare nu pacea si linistea cea cu nadejde?![/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]lamurire.. parintele Iustin este posibil sa aiba alta intelege a inimii, iar interpretatorii sa puna pe seama lui o intelegere a unei revolutii aproape fizice, si nu una a inimii, a postului si a jertfei cu dragoste.. parintele Iustin imi este drag, insa este bine sa nu ii punem in spate mai multe decat ar vrea sa spuna.. cat despre ceilalti "agitatori", ar fi bine sa se intrebe daca sunt smeriti si daca au dragoste.. si sa nu se mai vada "alesii" lui Dumnezeu pentru a lumina ochii celor orbi..[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]si mai e ceva.. babele si cei neinvatati au tinut Biserica, si nu teologii.. calugarii tacuti si retrasi din lume, care atrageau asupra lumii mila si harul lui Dumnezeu, si nu calugarii revolutionari care au iesit din manastiri pentru a lumina pe cei din lume..[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]2. „dar tu nu vezi ce vremuri traim? ia fa un exercitiu de imaginatie si spune-mi ce vezi peste 30 de ani numai”[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]imaginatia mi-a prea bogata ca sa ii dau curs.. nu este un lucru indicat, caci deznadejdea este singurul lucru pe care il poate naste.. insa stiu doar atat, anul trecut puteam merge cu masina prin oras, iar acum aproape ca a ajuns imposibil.. acum cativa ani, aerul de dimineata era mai racoros si mai curat, iar acum nu.. lumea era mai tacuta si mai linistita pe trotoare si in masini, iar acum isi dau din ce in ce mai multe coate..[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]da, s-a racit dragostea.. si ce inseamna asta, ca vine Antihrist, sau ca e deja printre noi ? mai bine ne-am gandi la sfarsitul nostru, decat la sfarsitul lumii, sa nu ne mai vedem "alesi" pentru a lumina pe altii, si sa inmultim rugaciunea din camara inimii..[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]erau "vremuri" mai bune in primele secole, cand oamenii erau rastigniti si arsi sau cand erau taiati cu fierastraul.. nu, si acelea erau "apocaliptice".. cum a fost comunismul simtit in temnite? cum a fost Razboiul Mondial ? [/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]niciodata nu a fost pace.. nici macar in Bizant, caci riscul lenevirii si a mortii spirituale crescuse..[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]sa’mi fie cu iertare.. toate sunt pareri, si nu litere de lege..[/SIZE]
[SIZE=3] [/SIZE]
[SIZE=3]zi cu pace ![/SIZE]
Reply With Quote