Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Draga Ovidiu iti spun cu toata seriozitatea ca sunt fericit cand intalnesc oameni ca tine, exemple vii ale celor ce le invat din Invataturile Sf.Parinti. Cu putin timp in urma am postat la Topicul Pocainta- "
Cuvinte de folos ", o invatatura a Sf. Nectarie al Pentapolei, despre Mandrie. Citindu-te si vazand si semnatura ta de doi kilometri, mi-am dat imediat seama unde vorbeste Sfantul despre oameni ca tine, care pana la urma au mari sanse de vindecare. Iata un fragment : "Toate acestea inalta pe culmi mintile oamenilor nesabuiti, care devin astfel cugetatori de desertaciuni, fara ca sa fie insa atei. Acestia sunt miluiti de Dumnezeu ( sper sa fie si in cazul tau ) in multe randuri, indreptati si inteleptiti. Inima lor este zdrobita, si inceteaza sa caute slave si desertaciuni si astfel se vindeca ". Deci draga Ovidiu ai mari sanse de vindecare. Poti citi toata invatatura la Topicul "Cuvinte de folos". Sa-ti fie cu folos !
|
interesant cum se face ca barna o vezi in cuvintele altora... foarte interesant... Multzumesc ca mi-ai dat shanse la boala pe care o vezi dumneata la mine, dar nu era vorba aici doar despre mine ori despre tine...
ci era vorba ca in loc sa iei aminte la ce scriam eu shi sa aduci argumente pro ori contra ori sa pricepi ce nu e bine ori ce e bine din cele se intampla dumneata cand vezi ca ai dat-o in bara iar shi iar, atunci itzi scotzi castanele din foc cu mana altuia facandu-ma pe mine bolnav ori cineshtie ce, pentru ca mi-am pus eu acolo la subsol un fel de cuvant de invatzatura... de durere, pentru cine are rabdare shi shtie citi, pe litere shi virgule, shi altfel...
deci nu mai incerca domnule sa dregi busuiocul (discutziei, logica, sensul) facandu-i pe fratzii tai mai mici in fel shi chip doar pentru ca dumneata ai mereu ceva de comentat la adresa lor... pentru ca n-ai priceput ce trebuia sa pricepi de acolo fiindca te credeai oarecum lezat in ceva... suspicionand mereu, shi atunci pui la semne de strigare de ne ia cu vijelie... ca sa se termine... poi furtuna e in tine draga domnule Cristi...
deci domnule shi frate draga, shi frate foarte serios, daca eu am shanse de vindecare cum spui, ma intreb, dumneata crezi ca mai ai? ca nu dai nici un semn in sensul asta...
oricum nu despre domnia ta era vorba ori despre mine shi boala mea, ca precis am mai multe boli shi nu doar aia pe care ai constatat-o dumneata cu totul superficial asha ca un fals medic de cap, ori ca unul care pune diagnostice cui nu trebuie, deci potzi fi sigur ca boli am cu duiumul, dar una am grava, de suflet, poate o avem amandoi:
CLD:
"O, nu știe omul durerea pe care Mi-a făcut-o că s-a smuls din Mine și s-a tras în sine și Mi-a răpit fericirea, căci omul avea să fie fericirea lui Dumnezeu.
Mă mângâi cu tine, poporul Meu. E mare mângâiere când cineva îndurerat și rănit adânc de durere are cum să-și spună rana sa. Rana Mea este omul. Am suflat peste el cu gura duh din Duhul Meu când l-am plămădit din pământ după chipul Meu, și am în el din Mine și Mă doare rana în om și nu știe omul cum vine aceasta. O, dacă un părinte suferă atât de greu de la copilul lui cel căzut de la el prin neascultare, o, câtă suferință a rămas pe Dumnezeu după ce omul s-a smuls din El și s-a tras în sine! "
iar despre rugaciunile comune din saptamana comuna am impresia ca este asha cam ca shi fiara la loc sfant, uraciunea savarshita in inchipuire, savarshirea pacatelor in imaginatzie, in locul sufletesc al creatziei, in artistic... daca tot este 21 ian shi suntem de sf shi cuviosul Maxim Marturisitorul... deci vezi dumneata ca s-ar putea ca sa fie foarte grav? dar nu sunt eu in masura shi nu ma priveshte... ca nu eu raspund, ci eu doar ma fericesc de Hristos-Duhul... ca a scurtat cu 2500 de ani vremea necazurilor omului fara Dumnezeu, "savarshind acest veac pe la Mijloc" cum zice Trambitza nr3, deci daca pe la mijloc l-a taiat inseamna ca ne putea lasa sa traim 15.000 de ani asha in mintzile noastre pierdute... dar din mila pentru noi a venit a doua oara asha cum a promis, ca sa ne mai cheme inca odata... shi sa Lucreze ce mai era de lucrat asha cum s-a vestit prin proorocii VT shi prin cei de la Ioan Botezatorul shi pana Astazi shi catzi or mai fi dintre ei, la fel de neprimitzi shi uratzi de oameni ca intotdeauna.