View Single Post
Vechi 21.01.2009, 12:23:33
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
Cred ca v-ati grabit sa trageti o concluzie. Versetele postate de dvs., citite in context, sunt greu de inteles. Eu cred, ca acele versete au un inteles simbolic, metaforic. Este dificil sa le intelegi literar ( eu, cel putin nu am reusit sa le deslusesc).

Pentru intelegere corecta, puneti langa versetele dvs. si urmatoarele, care sunt mai lamuritoare:

1. "Cel ce moare nu-si mai aduce aminte de Tine; si cine Te va lauda in locuinta mortilor? (Psalmul 6:5)

2. Oare pentru morti faci Tu minuni? Sau se scoala mortii sa Te laude? Se vorbeste de bunatatea Ta, in mormant si de credinciosia Ta, in adanc? Sunt cunoscute minunile Tale in intunerec si dreptatea Ta in tara uitarii?(Psalmul 88:10-12)

3. Nu mortii lauda pe Domnul si nici vreunul din cei ce se pogoara in locul tacerii.(Psalmul 115:17)

4. Cei vii, macar stiu ca vor muri; dar cei morti nu stiu nimic.(Eclesiastul 9:5)

5. Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta! Caci, in locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune. (Eclesiastl 9:10)

6. Caci nu locuinta mortilor Te lauda, nu moartea Te mareste; si cei ce s-au pogorat in groapa nu mai nadajduiesc nimic. (Isaia 38:18)

Stiind ca Biblia nu se contrazice pe ea insasi, ci se explica, luati in "calcul" si versetele acestea.
vasinec ti s-au mai explicat aceste versete...vad ca iei totul ad-literam...aceste verste se refera la cei care se afla in iad. Sunt ca niste morti aflati in groapa. In iad sunt fara Dumnezeu si nu mai au parte de binefacerile Lui, ci sunt chinuiti vesnic de patimile pe care le-au avut cat au fost in trup.