Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Cat din istoria adventista ai studiat pentru a fi atat de sigur pe aceste date? Nu mare lucru. Pentru ca iata ce spun acesti oameni in cartile lor:
„B[COLOR=black]iserica Adventistã de Ziua a saptea” învatã cã la a doua venire a lui[/COLOR]
[COLOR=black]Hristos, dreptii care vor fi înviati si cei care se vor afla pe pãmânt vor fi rãpiti la [/COLOR]
[COLOR=black]cer si vor domni acolo cu Hristos 1000 de ani. Pãcãtosii vor fi nimiciti de slava prezentei lui Hristos[/COLOR]
[COLOR=black], [/COLOR]
|
Este corect ce ati postat (sper sa nu va suparati ca am micsorat putin marimea caracterelor - imi oboseau ochii cand citeam).
Intr-adevar, adventistii cred ca la revenirea Domnului Iisus Hristos se va intampla cum spune Sfanta Scriptura.
"
Caci Insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va pogora din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos. Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh; si astfel vom fi totdeauna cu Domnul. Mangaiati-va dar, unii pe altii cu aceste cuvinte" (1 Tesaloniceni 4:16-18).
Urmeaza o perioada de 1000 de ani, dupa care are loc a doua inviere (a celor care au murit in pacat), pedeapsa pacatosilor inviati si revenirea pe Noul Pamant.
"Ceilalti morti n-au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de ani" (sau miile de ani, in unele traduceri - nu este asa de importanta perioada de timp)Apocalipsa 20:5.
In final, are loc revenirea pe pamant (pe noul pamant), pentru ca ceea ce a fost la inceput, cand Dumnezeu a facut pamantul si totul era foarte bun, sa fie din nou.
"Apoi am vazut un cer nou si un pamant nou; pentru ca cerul dintai si pamantul dintai pierisera, si marea nu mai era. Si eu am vazut coborandu-se din cer de la Dumnezeu, cetatea sfanta.... Si am auzit un glas tare, care iesea din scaunul de domnie si zicea: "Iata cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei si ei vor fi poporul Lui, si Dumnezeu Insusi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor. El va sterge orice lacrima din ochii lor. Si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tanguire, nici tipat nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut." (Apocalipsa 21:1-4)
Pe scurt, ordinea evenimentelor:
- revenirea Domnului - invierea celor morti in Hristos - inaltarea tuturor credinciosilor (nu a adventistilor) la cer pentru a fi cu Domnul - invierea celor morti in pacat (dupa 1000 de ani - sau mii de ani) - pedeapsa finala - revenirea pe noul pamant ca popor a lui Dumnezeu.
Iata ce spune pravila bisericeasca:
[SIZE=2]e) Sint doua veniri ale lui Iisus pe pamint, in cea dintii, El va veni si va sta pe pamint cu adventistii 1.000 de ani, (Apoc. 20,3) iar a doua venire, El va domni cu ei vesnic, sus in cer. (vezi: Dogmele).[/SIZE]
O intelegere pe dos, pe care adventistii de ziua a saptea nu au impartasit-o niciodata. In plus, adventistii nu cred ca sunt singurii mantuiti. Dimpotriva, sunt constienti ca multi dintre ei vor rata mantuirea cu toata teologia pe care o au in cap.
Doriti sa continuam si cu alte afirmatii mincinoase, la adresa adventistilor, scrise in pravila bisericeasca?