View Single Post
Vechi 22.01.2009, 13:28:36
sherlock_holmes sherlock_holmes is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2008
Locație: commonwealth
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vladsergiu Vezi mesajul
Comparatia intre hoti si catolici,oameni drepti si ortodocsi este la fel de plina de mandrie,mai ales ca poate nu-i cunoasteti indeaproape pe acesti crestini ca sa-i comparati cu hotii,In sfarsit,fie cum ziceti voi,catolicii hoti iar ortodocsii sfinti.Le mai lispesc doar aura de sfinti,astea a fost furata de catolici
draga Vlad,

Vad ca ai inteles ce nu am vrut sa spun...

Am spus ca duhul rau ( hotul ) din necredinta lor gaseste poarta deschisa in inima noastra cu riscul pierderii mintuirii.
Adica se duce ortodoxul nostru,om mai simplu sa zicem, la slujba lor si le aude crezul:...Cred in Duhul Sfint,Domnul de Viata Facatorul,Care de la Tatal si de la Fiul purcede...( Doamne iarta-ma! )...acesta fiind hotul,...nu este posibil sa se contamineze,sa-i ramina in cap aceasta erezie ?...sau sa inceapa sa se indoiasca ca ce spunem noi este adevarat ?...iar daca merge la protestanti,aceea nici nu mai arata a biserica...si ce aude acolo,...sau daca ii mai vede pe penticostali cum se roaga ?

Sau daca ii luam ca oameni,pe omul cinstit si pe hot...am spus ca omul cinstit are si el pacatele lui ( adica poate sa fie curvar )...iar hotul are si partile lui bune ( poate sa fie milos )

Nu am precizat cine este omul cinstit si hotul,daca iti face placere...considera-i pe invers,catolicul e cel cinstit....important este ca nu pot sta impreuna la rugaciune,este un mare risc,mai ales pentru oamenii simpli si la intelegere dar si la faptuire.

Eu spun ca rugaciunile comune si ecumenismul sint homosexualitate spirituala ( adica se incearca unirea celor care nu se pot uni,a celor nefiresti )...acesta era sensul exemplului.
Adica Crezul ortodox... cu filioque(credinta catolica ),cinstirea icoanelor... cu considerarea lor ca idoli( credinta protestanta ),Dumnezeu iubire... cu Dumnezeu care cauta satisfactie pentru onoarea patata de oameni(credinta catolica ),Dumnezeu smerit,care tot
bate la poarta inimii noastre timp de o viata...cu Dumnezeu care predestineaza pe unii la iad iar pe altii la rai( credinta protestanta ),Iisus Hristos Dumnezeu... cu Iisus Hristos om(martorii lui iehova)...etc...sint fara de numar si nu se pot uni in veci.

Crede-ma sau nu,dar ecumenistii va indeamna sa faceti pacate ( cum au fost rugaciunile comune ),sau va pun in situatii ispititoare...nu le pasa de mintuirea voastra,poate ca sint si atei ( macar ar avea o scuza la judecata )...du-te Vlade si macar te spovedeste de ce ai facut,este viata ta vesnica in joc.

Legat de catolici,protestanti,musulmani,budisti,atei...sint cei mai buni oameni,cei mai cinstiti, cei mai frumosi,cei mai milosi...etc,sa-i mintuiasca Bunul Dumnezeu pe toti,dar credintele lor sint gresite,amestecate cu multe minciuni,adica sint duhuri rele acolo, nu sint mintuitoare,sint in pericol ca oameni,in mare pericol...de aceea noi ortodocsii,cei
mai rai,mai pacatosi,mai saraci si prapaditi...dar avind si noi un lucru bun...o credinta lasata de la Dumnezeu si pastrata cu mari sacrificii,mintuitoare... sintem datori sa o propavaduim tuturor,dupa putintele fiecaruia.
....
Precum au spus Proorocii, precum au invatat Apostolii, precum a
primit Biserica,precum Invatatorii au dogmatizat, precum universul
a aprobat, precum Harul a iluminat, precum Adevarul a descoperit,
precum minciuna a pierit, precum Intelepciunea a aratat,
precum Hristos a biruit;
Aceasta credem, aceasta declaram, aceasta
propavaduim: pe Hristos adevaratul Dumnezeul nostru si sfintii
Sai ii cinstim in cuvant, in scris, in gand, in jertfa, in Biserici,
in icoane,in mana ce se inchina lui Hristos ca Dumnezeu si
Stapan a toate si dand cinstirea ce se cuvine.
Aceasta este Credinta Apostolilor!
Aceasta este Credinta Parintilor!
Aceasta este Credinta Ortodoxa!
Aceasta este Credinta care a intemeiat Universul!

Doamne iarta-ma!