View Single Post
Vechi 22.01.2009, 21:36:52
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de silverstar Vezi mesajul
[COLOR=green] ... folositi, ostentativ, un limbaj arhaic, greu de acceptat, greu de inteles, mai ales de cei cu mai putina carte. Sigur, si aici este un scop ascuns... O sa-l descopar.[/COLOR]:
Acest limbaj arhaic, specific religiei ortodoxe trebuie invatat; doar astfel vei avea acces la intelepciunea ortodoxa, pentru ca inteleptii ortodocsi au trait acum 1500-1900 de ani si acest limbaj l-au folosit. [COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]2. daca sunteti credinciosi, cu adevarat, de ce va este frica, domnilor ca cineva v-ar putea lua credinta? [/COLOR] [/quote]
Nu e vorba de a ni se lua credinta. E vorba insa de a slabi Biserica Ortodoxa prin acceptarea unor invataturi si practici straine de ortodoxie. Sfintii Parinti, prin Duhul Sfant, deci inspirati de Dumnezeu, au proorocit situatiile prin care trecem si ne-au spus si ce e de facut, si anume sa ne rugam si sa ne indepartam de pacate, pentru ca dusmanul sa nu aiba succes. Credinta nu va disparea, ci se va ajunge pana intr-acolo incat credinciosii vor accepta mai degraba sa-si dea viata, decat sa il accepte pe Satan drept stapan, caruia sa i se inchine. Ramane ca fiecare pentru sine, sa ia aceasta hotarare si sa ramana neclintit. Toate incercarile vietii sunt menite tocmai de a ne intari in acest sens.
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Cine crede cu adevarat īn Dumnezeu nu se teme de nimeni si de nimic!...[/COLOR] [/quote]
Adevarat! De nimeni si de nimic, doar de Dumnezeu!
Daca nici de Dumnezeu nu te temi, cazi in extrema cealalta si nu e bine.

Citat:
Īn prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Din curiozitate m-am uitat pe un forum romano-catolic. Nu am vazut NICI PE DEPARTE limbajul injurios pe care il folosesc unii de pe forumul acesta la adresa ortodcsilor. Pur si simplu, daca oamenii discutau ceva despre ortodoxism nu foloseau genul de fanatisme care se folosesc aici.

Orthdox4life, chiar nu inteleg care e pregatirea ta asta mai bogata decat a altora? Adica ar trebuie sa posteze doar cei care sunt de acord cu tine. Si daca nu sunt de acord cu tine inseamna ca nu au dreptate. Nu ti se pare ciudat rationamentul tau? Mai bine lasati orgoliile la o parte.
Noesis, am fost si eu pe un forum catolic si am citit. In primul rand majoritatea sunt catolici; deci nu-i contrazice nimeni. Cand mai vine cate un ortodox, cum spune ceva, ce nu le convine, il dau afara. Si se si sterg postarile, care nu au legatura cu topicul. De aici impresia ca ei sunt mai disciplinati; nu, sunt mai controlati.
Orthdox4life tine la adevarul de credinta, pe care trebuie cu totii sa-l respectam. Cum noi nu l-am vazut pe Dumnezeu nici unul, trebuie sa-i credem pe cei care au primit Duh Sfant si au fost inspirati de EL. Parerile personale sunt omenesti si nu pot avea pretentia ca exprima adevarul. Abia cei, care insista in a avea pareri personale pot fi suspectati de orgolii.

Citat:
Īn prealabil postat de silverstar;110967[COLOR=green
Si, pentru ca ai pomenit despre catolici, despre ura unor ortodocsi impotriva catolicilor [/COLOR]
Cine uraste un catolic doar pentru ca este catolic, acela nu se poate numi credincios, ci necredincios. Noi nu avem voie, conform invataturii crestine, sa uram oamenii, ci pacatele si pe cei, care sunt instigatorii la pacate, adica fortele intunericului.
Sf. Marcu Ascetul spune ca botezul este desavarsit, da nu desavarseste pe cel ce nu implineste poruncile. Daca nu implinim poruncile, suntem necredinciosi si stapaniti de pacat, putand ura pe oricine. Dar cel desavarsit nu va mai ura pe nimeni, ci ii va iubi pe toti. La acel nivel nu am ajuns inca; de aici diferentele de opinie. Adevarul totusi este unul singur si catre acesta trebuie sa tindem.

Silverstar, sunt CONVINSA, ca daca incepi sa te preocupi putin de intelegerea limbajului ortodox, vei descoperi nestematele ortodoxiei. Intr-adevar, fara a cunoaste limbajul, ortodoxia este doar o alta "limba straina" neinteleasa.
Reply With Quote