Parintele Iustin - Despre tainele catolicilor - Despre nesocotirea Sf. Canoane in BOR
[COLOR=red]Daca sunt nesocotite canoanele Sfinților Părinți, Biserica oficială va fi prăbușirea noastră.[/COLOR]
- Părinte, credeți că Biserica ar trebui să recunoască colaborarea cu comunismul? Ține de datoria lor morală sau mai multă sminteală s-ar face?
[COLOR=#000080]Dar la câtă sminteală au făcut ei până acum, ce-ar mai fi una în plus? La ora actuală este o situație cum nu se poate mai degradantă în rândul oamenilor Bisericii[/COLOR]. Nu suntem noi în măsură să-i discredităm, dar n-au știut decât să se măgulească pe lângă acest regim, condamnat de întreaga umanitate de azi. Și, pe de altă parte, s-au folosit de popor ca să-i atragă de partea regimului - pentru că intenția lor era să-i vadă poporul pe capii Bisericii alături de capii comuniști, și așa își câștigau credibilitatea. Dar toate acestea nu erau decât de fațada lumii.
Dar pe de altă parte unde se pomenea oră de religie în școală? Unde să pomenești un elev să meargă la biserică, când directorii școlii stăteau la poarta bisericii să vadă cine intră sau iese din biserică? Asta era de fapt realitatea. Unde erau icoanele în școli? Unde erau cărțile de cult bisericesc, că abia găseai o psaltire și un ceaslov? Mai interesant este că imediat înainte de revoluție, securistul venea de la București și aducea ceasloave și psaltiri pe la mănăstiri în țară. Pe securist nu-l întreba nimeni ce duci acolo? Dar totuși s-a menținut practica aceasta ortodoxă în interiorul poporului nostru, nu s-a pierdut. De bine, de rău, copiii nu au rămas nebotezați, soții nu au rămas necununați. Dar acum Dumnezeu știe cât și în ce măsură e valabilă toată lucrarea aceasta a noastră, ca să stai la o cununie sau la un botez după aceea să stai la o ședință bolșevică de partid, să scoți din gușă ce-ai mai auzit, ce-ai mai văzut, ce se mai spune, ce se mai crede. E greu să spui o predică frumoasă, elegantă, cu atâta patos și zel, de parcă ies porumbeii din gura predicatorului, iar după aceea s-o amesteci cu apa tulbure a comunismului. E o defăimare a harului lui Dumnezeu.
Dar Dumnezeu cred că a trecut cu vederea greșelile noastre și a lucrat în neamul acesta, pentru credința poporului și martiriul mucenicilor noștri din închisori și de prin munți.[COLOR=#000080] Nu ierarhii și preoții au ținut ortodoxia românească, ci mucenicii din închisori și mamele creștine care și-au crescut copiii în duhul acesta al adevărului ortodox. [/COLOR][COLOR=#000080]C[/COLOR]e se citește în Viețile Sfinților, despre mamele, părinții, care-și cresc copiii în duhul Evangheliei - astăzi le trăim practic în viața de familie a neamului nostru și ne dăm seama cât de apropiați suntem față de aceste adevăruri pe care Sfinții Părinți ni le-au lăsat nouă ca niște faruri de lumină spre viitorul neamului nostru.
Ei vor să distrugă copiii noștri, tineretul, să distrugă lumea din rădăcinile ei. Iată, de pildă, mizeria și criza financiară - mamele n-ar trebui să-și lase copiii să se ducă de la 16-17 ani prin țările occidentale să câștige o bucată de pâine, să se ducă să-și piardă identitatea lor de ortodocși și de români. Că vin unii și-mi spun că nu mai știu nimic de copiii lor de vreo 3-4 ani. Chiar astăzi a venit o familie și plângea cu lacrimi fierbinți că nu știe nimic de 7 ani de copilul lor plecat de acasă. [COLOR=#000080]Și, iată, asta este urgia, crima și pacostea asta venită peste noi - răutatea acestor oameni care oprimă creștinismul de 2000 de ani. [/COLOR]Ne confruntăm cu aceeași primejdie iudaică, ca de acum 2000 de ani și până în prezent. Și cred că în prezent este mai activă ca oricând. De acum înainte nu știu încotro mai mergem, pentru că[COLOR=#ff0000] acum nu mai avem justificare că suntem în vreme de prigoană, forțați de împrejurări, acum de bună-voie ne vindem ortodoxia ecumenismului.[/COLOR]
- Păi, nu vedeți că ei nu au fost în stare să-și țină promisiunile făcute la sinodul din iulie, prin care s-a stabilit să nu se mai facă ierurgii cu eterodocșii…
- [COLOR=#ff0000]Dacă Biserica noastră Ortodoxă își va lepăda credința strămoșească și va nesocoti canoanele Sfinților Părinți, atunci, cu durere o spun,[/COLOR][COLOR=#ff0000]Biserica oficială va fi prăbușirea noastră…[/COLOR]
- Am tot auzit în ultima vreme ierarhi spunând că tainele catolicilor ar fi valide sau că oricine este botezat în numele Sfintei Treimi, indiferent de confesiune, se mântuiește, adică botezul catolicilor ar fi valid.
- Eu așa cred în botezul lor, dacă au renunțat la primatul papal și la infailibilitate, dar atâta vreme cât la ei papa este Hristos, deci nu mai este Sfântă Treime și ce valoare mai are botezul lor? Numai la noi e botez în numele Sfintei Treimi, la ei e botez în numele Papei, chiar dacă ei invocă în mod formal pe Sfânta Treime. Și astfel creștinismul nostru a operat atât de frumos, dar asta numai prin sacrificiile și jertfele mamelor. Sfintele mame.
Domnul sa ne ajute si sa aiba mila de noi, pacatosii!
Romeo
|