Citat:
În prealabil postat de silverstar
[COLOR=green]3. Îi jigniti, îi urâți și-i judecati pe toti cei care nu gandesc ca niste fanatici, adică așa cum sunteti cativa pe aici, ori care gandesc si au bun simt...[/COLOR] 
|
vezi draga silvestar, uite pentru tine nu mai scriu cu sh si cu tz in mesajul acesta,
deci daca spui asa, iata raspunsul meu intrebare:
-oare nu pofta de juMere shi juMare pentru pacea si libertatea si impacarea totala cu faradelegea pe care o faci cu patima in care esti, cu minciuna pe care doresti cu mult dor s-o inghiti, cu gandul rautatii acoperindu-l cu mila de pacatos, ca sa-l faci si sa-l intronezi, oare nu asta este fanatismul? nu asta este extremismul? nu asta este habotnicia? nu asta este slujirea adult-ului? (adam cazut + cult = adult) deci nu ti se pare ca mult mai mult timp aloci, mult mai mult timp savarsesti cele lumesti, cu mancarea, neascultarea, desfranarea, pentru carne si indoiala si necredinta si mai ales pentru ca sa devi mereu o ispita (in general vorbind), deci nu esta este repetarea sisifica si la nesfarsit a rautatii crezand ca faci bine? poate pentru ca firea noastra fiind unita cu invatatura rautatii i se pare ca ar fi firesc, din fire, si i se pare ca orice nu se face asa cum ar vrea si cum fac inaintemergatorii satanei si ispititori ai omului automat sunt fanatici si extremististi si ispititori si neobrazati si hulitori si inventatori de infricosari absurde? Poi a dat Dumnezeu de ce sa ne infricosam cu adevarat, a dat Dumnezeu ce sa visam, a dat o multime de vedenii sfintilor si proorocilor Sai... despre lume, despre judecata, despre iad, despre veacul viitor, si nu sa ne infricosam de visele noastre si filmele mincinoase... dar mai infricosatoare ca toate este libertatea si pacea si statornicia in mancare, neascultare si desfranare caci in bunastarea asta devenita o latura fireasca a firii, a indoielii si necredintei, a nemultumirii, o pace bine muncita in fiecare clipa pentru trufia de a fi si noi o ispita, nu cumva asta este adevaratul fanatism care trece atat de neobservat? adevaratul extremism atat de implinit de catre toti adultii?
deci care este fanatismul si extremismul si habotnicia? (unde se varsa sangele duhovnicesc al sufletului si al trupului?)
dar ma iarta ca te-am clatit de la starea ta cu intrebari smintitoare... ca nu pentru oricine este Jugul cel usor si Bun ci "pentru cine voieste, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-mi urmeze Mie", deci dumneata ramai in Pace caci nu vreau sa te supar... si imi cer iertare daca te-am necajit iar si iar.