Am intrat pe linkul dat de tine, iata ce gasesc:
Parintele Calistrat
despre cele petrecute la manastirea Tanacu
Parintele Calistrat Chifan
de la Manastirea Bârnova
22 iunie 2005
[COLOR=Red]Cert este faptul ca acest eveniment a fost atit de bine garnisit cu senzational si cu aspecte negative, incit a depasit cu mult moartea Papei de la Roma. Daca a fost mina diavoleasca sau omeneasca, numai bunul Dumnezeu o stie. [/COLOR]
[COLOR=Red]Este clar ca o greseala fundamentala a savirisit acest parinte, daca el afirma ca la Calugareni-Suceava, parintele Daniel Horga scoate zilnic diavoli. Mai intii de toate, inclusiv fenomenul Calugareni este un lucru paralel cu practica Bisericii. Tocmai de aceea se creaza acea aura de exorcisti care vor sa cutremure lumea cu paraputerile lor. [/COLOR]
[COLOR=Red]Parintele Cleopa, parintele Paisie Olaru, parintele Ioanichie Balan, parintele Iustin Pirvu, parintele Arsenie Papacioc si alti duhovnici mari, n-au stralucit in fata lui Dumnezeu prin aceste teatre de izgonire a demonilor. Aceste iluzii personale de vindecare a diavolilor, sunt specifice preotilor si duhovnicilor tineri, pentru a-si crea faima si pentru a fi cautati. [/COLOR]
Iar tu, Razvan in postarea ta, (te citez acum) spui:
Parintele Calistrat Chifan de la Manastirea Barnova Iasi, despre ritualurile de exorcizare practicate de preotii tineri, cum a fost si G. Nicu:
Incercand sa compar cele doua introduceri pentru acelasi text (cel marcat cu rosu) gasesc ca fiecare dintre acestea releva de fapt altceva, tu te folosesti de cuvintele parintelui Calistrat Chifan ca sa discreditezi o persoana de care acest parinte nici nu a amintit.
Razvan te rog frumos sa ma ierti pentru interventie, promit sa fie ultima pe tema asta, dar, sa stii ca ar trebui sa revizuiesti modul in care pui problema. Nici eu nu l-am cunoscut pe parintele Gabriel Nicu decat prin intermediul acestei carti, eu personal nu-i pot aprecia sfintenia, n-am cum pentru ca sunt o mare pacatoasa. Cineva care judeca pe altcineva in necunostinta de cauza, doar pe baza unei intelegeri filtrate prin mintea altcuiva, nu poate aprecia corect. Exemplific: sa zicem ca eu imi fac o parere despre un anumit lucru si o transmit cuiva, acel cineva nu va avea decat o parere second-hand si daca o transmite in continuare, mesajul rezultat va fi din ce in ce mai trunchiat si mai vag, mai lipsit de esenta. A zecea persoana care primeste mesajul va intelege cu siguranta ceva ce nu are nici o legatura cu lucrul despre care eu mi-am facut acea parere. Imi cer iertare inca o data pentru "filozofia" asta ieftina dar incerc sa te fac sa intelegi ca te afli in postura de a judeca cu mare asprime un om despre care tu personal nu stii nimic.