View Single Post
Vechi 23.01.2009, 12:47:19
laurschepsis laurschepsis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Masura lui Dumnezeu

Doamne-ajuta!

Va rog sa aveti iertare pentru ca insist pe ideea de nadejde. As vrea sa reiau o idee dintr-o postare anterioara.

Masura lui Dumnezeu nu tine de aritmetica umana. Dumnezeu, Maica Domnului, Sfintii la care ma rog, Ingerul care ma vegheaza au avut mila de un biet pacatos ca mine si mi-au dovedit ca de fiecare data cand incercam sa fac un lucru bun, impotriva tuturor conditiilor care se aratau neprielnice - nu aveam bani, nu aveam timp, nu parea posibil - au fost langa mine si nu numai ca am reusit ceea ce bine mi-am propus dar s-au rezolvat si problemele colaterale in chip miraculos. Mi-a fost teama la inceput ca nu cumva sa para ispitire ceea ce fac, dar Dumnezeu citeste in sufletul fiecaruia adevarul si atunci locul indoielii este luat de NADEJDE.

La fel de bine, cand eram pe cale sa fac un lucru rau, desi eu credeam ca fac unul bun, m-au avertizat ca nu e bine ce fac. Uneori m-am oprit, alteori am pus logica umana deasupra masurii lui Dumnezeu si aveam sa constat ca rau am facut.

Este doar o marturisire PRO NADEJDE si nu un sfat.

Ce scriu sunt convins ca vi s-a "intamplat" si fratiilor voastre si impreuna ne-am bucurat de miracolele stiute si nestiute care ne-au insotit peregrinarea prin aceasta viata. Am incercat doar sa spun ca DE LA LOGICA UMANA LA DEZNADEJDE ESTE DOAR UN PAS si sa aduc aminte ca LOGICA UMANA SE VERIFICA SI SE SUPUNE CONTINUU LOGICII DIVINE. Eu cred ca GANDUL BUN NEURMAT DE FAPTA BUNA SE TRANSFORMA IN PACAT. NEPASAREA, NESTIINTA SI UITAREA SUNT CELE 3 PROPTELE ALE PACATULUI (P. PETRONIU TANASE).

Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..."
Reply With Quote