Subiect: Locul copilariei
View Single Post
Vechi 23.01.2009, 17:31:35
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de icamilin Vezi mesajul
Draga Silvester, m-a emotionat foarte tare " prima ta zi de scoala ". De mica ai fost tare sensibila si emotiva si ce ghinion cu aceea Maricica care si-a pus mintea cu un copil de 7 anisori. Ce bine ca dupa atatea emotii ai scapat de ea. Maica Domnului sa te ocrotesca si sa te pazeasca pe parcursul vietii!
Te imbratisez cu drag, icamilin
[COLOR=green]Bună seara, Ica! Multumesc! [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green][SIZE=3]Inocență...[/SIZE]

... în ziua aceea, parcă-l văd pe tata la oglindă aranjându-se cu chip să iasă în oraș... Singur... Ca de obicei... Mama mă ia de mână, fără să spună nimic, și mă duce în altă cameră, mă îmbracă - un sarafan roșu, bluziță albă de dantelă, îmi leagă părul lung, frumos ondulat care-mi cădea bogat pe spate, cu o panglică roșie și, chiar când tata era gata să plece, mama iese din cameră, cu mine de mână și-i spune tatii să meargă să-mi cumpere rechizite, adică ce aveam eu nevoie pentru școală pentru că sunt și fata lui, că nu m-a adus ea, de acasă de la părinții ei... Dur, nu-i așa?
Mie îmi părea așa de bine...
Când ieșeam cu tata, eram o răsfățată. Nu mai veneam acasă până seara. Mergeam în parc și ascultam fanfara, ne plimbam, treceam pe la restaurantul unde lucra el și ascultam lăutarii, intram la cofetărie de câte ori voiam eu, beam sirop de trandafiri cu sifon adevărat pe săturate...
Ce mai! Eram veselă! Tata nu era zgârcit... O zi numai cu tata, fără mama care să-l certe pentru fiecare bănuț pe care-l scotea din buzunar... Nu știu dacă tata era vesel, nu știu cât s-a bucurat el în ziua aceea că, așa pe negândite, s-a pomenit cu mine de mână când cine știe ce planuri avea el...
Am colindat noi prin magazine, pe la librării, nici nu-mi amintesc să fi cumpărat ceva pentru școală, apoi am trecut și prin piață când, la un moment dat, tata s-a întâlnit, oare întâmplător? cu o tanti tânără, frumoasă, elegant îmbrăcată cu haine în culori vesele, culori care atrăgeau privirile și le desfătau.
- Ți-o prezint pe sora mea! i-a spus tata arătând spre mine. Eu n-am avut timp să spun nimic, că tata mi-a pus niște bani în mână și mi-a spus să merg să-mi cumpăr o gogoașă, deși eu nu cerusem așa ceva pentru că mama ne făcea zilnic gogoși acasă, dar... N-a trecut mult și tata a venit după mine, dar eu am uitat să-l întreb de ce-i spusese lui tanti aceea că eu eram sora lui...
Ne-am întors acasă spre seară cu pachete și pachețele și tare veseli amândoi... Mama, și ea veselă, distrându-se parcă de ceva ce mie îmi scăpa, eram totuși un copil, ne aștepta în poartă. De cum am intrat în curte, am întrebat așa, nevinovat:
- Mama, de ce tăticu' i-a spus lui tanti aia tânără și frumoasă cu care ne-am întâlnit în oraș că eu sunt sora lui?...

[SIZE=1]Din volumul în lucru, "Viitorul începe azi..."[/SIZE] [/COLOR]