Citat:
Īn prealabil postat de silverstar
[COLOR=green]Nu se sustine asa ceva... La vremea aceea limba romana inca nu era formata. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Apoi, am mai spus pe aici ca progresul si schimbarea fac parte din evolutia omenirii. Un om cu un limbaj involuat nu poate fi un om al timpului contemporan. De fapt, ce se urmareste? Incremenirea crestin-ortodoxului intr-un timp nedefinit? [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Si altceva: acum 1500, 1900 de ani cine cunostea cuvantul "ortodoxie." [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Nu-i nevoie sa-mi raspunzi. Maine voi vorbi cu colegul de religie care este si preot si stiu ca o sa-mi ofere informatii corecte, eventual si o carte despre istoria ortodoxismului.[/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Si, in acelasi context: Limba romana - am citit sau am auzit la TV-uri, cum ca se lucreaza la o Biblie accesibila oricui si scrisa pe intelesul oricui. Adica un limbaj al zilelor noastre, un limbaj evoluat. Daca BOR este de acord cu asa ceva, este de acord cu folosirea limbajului evoluat al limbii romane, atunci iar intreb: suntem noi oare mai catolici decat papa?[/COLOR]
|
Ai reusit sas vorbesti cu colegul de religie? Ce ti-a spus? M-as bucura sa ne spui si noua...