View Single Post
Vechi 23.01.2009, 22:47:31
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Dom-le ce am vazut eu pe internet sunt urmatoarele.
http://en.wikipedia.org/wiki/Enlightment
Prin jurul anilor 1700 in unele tari din Europa,ne-ortodoxe,a aparut si s-a dezvoltat era iluminismului.
Aceste tari au fost:Marea Britanie,Franta,Anglia,Olanda,Italia ca apoi din aceste tari iluminismul s-a intins si in Rusia si in Scandinavia.
Aceasta era un avea un o conceptie unitara si nu era si punea baza mai mult pe un set de valori.
Printre teoreticienii mai de seama care au admirat iluminismul si au scris pentru aceasta miscare sunt: Descartes,Voltaire,Rousseau,Kant si altii.
(puteti vedea lista acolo).
De aici avem si ideile anti-bisericesti si anti-monarhice.

De aici avem si ideea statului separat de biserica si a bisericii separate de stat.

Contrar opiniilor generale aceasta miscare nu a fost fondata de evrei ci a fost fondata de crestini majoritatea protestanti , o alta parte catolici.

De la aceasta miscare avem cum am vazut ideeile anti-bisericesti si anti-monarhice iar nu de la masoni.

Ca unii din aceasta miscare or fi format ordine secrete care sa puna in practica teoria ilumismului asta e altceva.

Parintele Justin Parvu nu are de unde sa stie asa ceva dar parintele Adrian Fageteanu si parintele Arsenie Papacioc este aproape sigur ca stiu si de aceea ati si vazut ca nu au zis nimic de evrei.
Reply With Quote