Orthodox4life, vorbesti din auzite. Tu locuiesti in Canada, nu in USA. Din proprie experienta, iti spun ca nu este chiar asa. Fie ca ai sau nu ai asigurare, ingrijire de urgenta se face. Mai intai te scot din pericolul de moarte, te stabilizeaza, si apoi te intreaba de asigurare. Si chiar sa nu ai asigurare dar ai o boala grava, tot se gaseste o solutie -- de obicei, ti se face tratamentul de care ai nevoie ca sa scapi de moarte si apoi esti in datorii o bucata de timp. Dar NU te lasa sa mori la usa spitalului!!!
Povestile cu scosul oamenilor din spital pe jumatate cusuti sunt pur si simplu povesti de speriat copiii.
Ce se intampla in Romania in sistemul sanitar este de neimaginat pentru o tara care se crede cat de cat civilizata. Cum adica sa porti un om pe moarte patru ceasuri pe coridoarele spitalului, si apoi spui ca nu parea sa fie o urgenta???? Pai uite ca omul a murit, ceea ce inseamna ca era o urgenta majora!!! Aici duc dispretul fata de oameni si fata de suferinta lor.
Bunica mea este in spital acum si de fiecare data cand merg la ea ma uimeste mizeria din spital, nepasarea care se citeste pe fetele asistentelor/infirmierelor/etc. Mai sunt si oameni de treaba pritre personalul medical, dar mai rar.
Mai alaltaieri mergeam prin spital si desi pe toti peretii sunt lipite afise cum ca fumatul este interzis si ca amenda este intre 100 si 500 de lei, vad un doctor mare si gras fumand de zor din pipa. Eu nu cred ca exista in nici un spital din eu stiu ce alta tara civilizata asa ceva: doctor foarte, foarte obez si care fumeaza cu nonsalanta pe coridoare.
Apoi hainele bolnavilor sunt tinute intr-o "magazie" in care duhneste a igrasie si cu peretii negri. Oare nu sunt bani pentru niste dezinfectant si niste var?? Probabil ca sunt, dar din nou, dispretul fata de oameni este mare.
|