Verisoara noastra adusese in vara aceeia un joc "Nu te supara frate" care, trebuia jucat macar in trei.Am jucat ce-am jucat impreuna dupa care nu au mai vrut sa joace pe motiv de plictiseala.
Eu,care eram foarte mica (nu eram la scoala) as fi dorit sa-l joc mereu fiind tare necajita atunci cand ele dispareau (caci fiind mai mari "aveau secrete" cum spuneau ele) si as fi acceptat aproape orisice ca sa -l joace cu mine.
Profitand de aceasta imi cereau sa le fac tot felul de servicii. Intr-una din zile le-am rugat sa jucam mai mult jocul meu preferat.
Era vineri.Au jucat dar,la un moment dat au hotarat sa ne jucam de-a Robinson Crusoie.Am construit coliba din coceni de porumb taiati fara mila din gradina, chiar daca erau cu matase in papusi.
Dar, cineva trebuia sa fie Vineri acel slujitor devotat,negru la piele cu care personajul amintit mai sus isi petrecea singuratatea pe insula.
Problema era ca acest (vineri) trebuia sa aiba pielea neagra.
Se gasea din belsug pe marginea drumului o planta care facea niste poame asemanatoare cu strugurii dar cu boabele asezate altfel, cu o zeamma neagra care colora intens, numita boz.
Au cules in graba un lighian plin,au zdrobit boabele m-au dezbracut cu pielicica goala si au inceput sa ma picteze cu ravna astfel incat numai albul ochilor se mai vedea din mine.Multumite nevoie mare de rezultat ne-am jucat pana pe la amiaza dupa care m-au lasat si au plecat sa se intalnesca cu baietii parintelui Ciumandru care de cateva zile dadeau tarcoale pe ulita noastra.
Fiind vineri trebuia sa vina parintii cu motocicleta.Puneam urechia la pamant si auzeam de departe motorul.M-am ghemuit langa nucul de la marginea drumului hotarata sa-i aud prima venind dar, obosita am adormit asa dezbracata si neagra ca un fund de tuci.
Ma trezesc intr-un tarziu, pe inserate cand aud vocea mamei speriata:
-Omule ia uite-te colo langa nuc parca ar fi ptiu,ptiu duca-se pe pustii ia vino sa vezi,si-si facu o cruce mare.
Ma reped plangand in bratele mamei.
-Eu sunt mamica ,fetele m-au vopsit si au plecat la punticica (un copac pus peste parau), sa se intalneasca cu baietii lu parintili !!!.
In felul acesta,parandu-le mi-am luat revansa pentru ca nu m-au luat si pe mine la intalnire cu baietii, si nu numai pentru aeasta !!!