24.01.2009, 22:28:28
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
|
|
A înjunghiat vite pentru ospãt, a pregãtit vinul cu mirodenii si a întins masa sa. Ea a trimis slujnicele sale sã strige pe vârfurile dealurilor cetãtii: "Cine este neîntelept sã intre la mine!" si celor lipsiti de buna - chibzuialã le zice: "Veniti si mâncati din pâinea mea si beti din vinul pe care eu l-am amestecat cu mirodenii. Pãrãsiti neîntelepciunea ca sã rãmâneti cu viatã si umblati pe calea cea dreaptã a priceperii!".
Cel ce ceartã pe batjocoritor îsi atrage dispretul, si cel ce dojeneste pe cel fãrã de lege îsi atrage ocara. Nu certa pe cel batjocoritor ca sã nu te urascã; dojeneste pe cel întelept, si el te va iubi. Dã sfat celui întelept, si el se va face si mai întelept; învatã pe cel drept, si el îsi va spori stiinta lui.
Începutul întelepciunii este frica de Dumnezeu si priceperea este stiinta Celui Sfânt. Cãci prin Domnul se vor înmulti zilele tale si se vor adãuga tie ani de viatã. Dacã tu esti întelept, esti întelept pentru tine, si dacã esti batjocoritor, singur vei purta ponosul.
Nebunia este o femeie gãlãgioasã, proastã si care nu stie nimic. Ea stã la usa casei sale, pe un scaun înalt si strigã, ca sã pofteascã pe cei ce trec pe drum si pe cei ce merg pe calea lor fãrã sã se abatã: "Cine este neîntelept sã intre la mine!" si celui lipsit de buna - chibzuialã îi zice: "Apa furatã e mai plãcutã si pâinea mâncatã pe furis are gust mai bun". Si omul nu stie cã acolo sunt numai umbre, iar cei pe care îi pofteste nebunia se aflã de mult în adâncurile seolului (locuinta mortilor).
|