25.01.2009, 03:59:39
|
|
am transcris pentru o mai usoara citire
Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
A înjunghiat vite pentru ospat, a pregatit vinul cu mirodenii si a întins masa sa. Ea a trimis slujnicele sale sa strige pe vârfurile dealurilor cetatii: "Cine este neîntelept sa intre la mine!" si celor lipsiti de buna - chibzuiala le zice: "Veniti si mâncati din pâinea mea si beti din vinul pe care eu l-am amestecat cu mirodenii. Parasiti neîntelepciunea ca sa ramâneti cu viata si umblati pe calea cea dreapta a priceperii!".
Cel ce cearta pe batjocoritor îsi atrage dispretul, si cel ce dojeneste pe cel fara de lege îsi atrage ocara. Nu certa pe cel batjocoritor ca sa nu te urasca; dojeneste pe cel întelept, si el te va iubi. Da sfat celui întelept, si el se va face si mai întelept; învata pe cel drept, si el îsi va spori stiinta lui.
Începutul întelepciunii este frica de Dumnezeu si priceperea este stiinta Celui Sfânt. Caci prin Domnul se vor înmulti zilele tale si se vor adauga tie ani de viata. Daca tu esti întelept, esti întelept pentru tine, si daca esti batjocoritor, singur vei purta ponosul.
Nebunia este o femeie galagioasa, proasta si care nu stie nimic. Ea sta la usa casei sale, pe un scaun înalt si striga, ca sa pofteasca pe cei ce trec pe drum si pe cei ce merg pe calea lor fara sa se abata: "Cine este neîntelept sa intre la mine!" si celui lipsit de buna - chibzuiala îi zice: "Apa furata e mai placuta si pâinea mâncata pe furis are gust mai bun". Si omul nu stie ca acolo sunt numai umbre, iar cei pe care îi pofteste nebunia se afla demult în adâncurile seolului (locuinta mortilor).
|
[COLOR=Red] ã[/COLOR] aveti grija ca asa apare " ă" uneori cand dati copy/paste... e bine de folosit intotdeauna optiunea " preview post" inainte de " raspunde la mesaj".
|