Citat:
În prealabil postat de Iustin32
Esti fenomenal. Pe toate le sucesti in mod dracesc de parca ti-a pus diavolul arhicon o patura pe cap de nu mai vezi adevarul.
9. Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, [COLOR=red]sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o. [/COLOR]
10. Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant?
11. Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei. Apoc 6
Iata aici sufletele constiente. Pe acesta cum il mai sucesti atotstiutorule care habar n-ai de Biblie?
|
Daca ar fi vorba de suflete constiente, cum spuneti dvs., inseamna ca Biblia se contrazice pe ea insasi.
"Cei morti nu stiu nimic" (Eclesiastul 9:5)
"In locuinta mortilor, in care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuiala, nici stiinta, nici intelepciune!" (Eclesiastul 9:10)
"Cel ce moare, nu-si mai aduce aminte de Tine" (Psalm 6:5), etc.
Ca sa intelegeti corect versetele postate de dvs., am sa va mai dau un verset foarte asemanator. Este vorba despre momentul in care Dumnezeu ii cere socoteala lui Cain pentru uciderea lui Abel.
"Glasul sangelui fratelui tau striga din pamant la mine"(Facerea 4:10) Cum poate sa strige sangele? La fel cum strigau si acele suflete de sub altar. Daca-mi demonstrati ca sangele lui Abel era constient, atunci incep sa va cred ca si sufletele celor de sub altar erau constiente, si nu era nimic simbolic nici in relatarea din Facerea nici in cea din Apocalipsa. Si totusi, nici atunci nu v-as crede pentru ca se intra in conflict cu alte versete din Biblie.
D-le Iustin, noi sustinem doua idei diferite. Dvs. credeti in nemurirea sufletului si vietuirea sa constienta in timpul mortii, iar eu cred in INVIERE si MOSTENIREA VIETII VESNICE. De ce spuneti ca mi-a pus diavolul patura-n cap si nu mai vad adevarul? Vi se pare chiar asa diavoleasca aceasta credinta a mea?
Nu vi se pare ca teoria nemuriri sufletului si slujbele care se tin pentru morti fac casa buna cu spiritismul, care este o mare inselaciune a diavolului?