View Single Post
Vechi 26.01.2009, 04:42:51
mirelat
Guest

Implicit calendarul crestin-ortodox 2009 (var. de buzunar)

este putin off topic, dar am zis totusi sa postez aici si sa nu deschid un topic nou...

astazi m-am bucurat f. tare cand am primit de la cineva un calendar ortodox pe 2009, din acela carticica, editat de Arhiepiscopia Bucurestilor.

trebuie sa recunosc ca bucuria mi-a fost umbrita sa vad ca, spre deosebire de alti ani - cand tiparirea se facea sub patronajul si binecuvantarea PF Teoctist - anul acesta acest calendar este o cartulie grea, la propriu, fiind plina de maculatura, adica informatii inutile sa le ai cu tine in poseta. si ma refer la:

-- cuvantul inainte al PF Daniel (3 pagini) ** inainte niciodata nu se punea asa ceva intr-un mic calendar de buzunar
-- organizarea canonica si administrativa a BOR (4 pagini)
-- tot felul de telefoane, adrese si email-uri (28 pagini!!!)

printre alte anomalii, calendarul in sine apare abia de la pag 12 si in continuare, randuielile bisericesti si zilele cand nu se fac nunti etc. fiind paginate inainte de calendarul propriu-zis, si nu dupa, cum s-a facut dintotdeauna.

da, iar rugaciunile sunt scrise cu fonturi f. mici (probabil ca sa incapa pe cat mai putine pagini!) pe fondul albastru obositor, pe care a fost tiparit intregul calendar. f. trist!

si, ca cireasa de pe tort, poza cu PF Teoctist ne arata un patriarh foarte vesel si zambaret (oare de ce), nimic de-a face cu sobrietatea si linistea care razbatea din pozele in care aparea PF Teoctist, Dumnezeu sa-l odihneasc cu sfintii!
Reply With Quote