View Single Post
Vechi 26.01.2009, 08:19:22
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nastac_miruna Vezi mesajul
Cand esti in fata preotului Iustin Parvu, aproape de domnia sa, cand iti vorbeste, iti dai seama ca are mult har, ca este vazator cu duhul, ca este omul lui Dumnezeu! Numai cine nu a fost in apropierea sa, cine nu-l cunoaste decat din lecturi scrise de cine stie ce "binevoitor" ateu sau crestin deghizat, poate crede ceva rau despre un inger!
Am mai auzit cuvintele astea din gura securitatii cand umplea puscariile cu oamenii care au aparat credinta noastra ortodoxa, valorile romanesti! Traim din nou acele vremuri?
Nu ne ramane decat sa ne rugam neancetat Bunului Dumnezeu sa ne ierte si sa ne lumineze!
Sunt impresii subiective. realitatea e ca nu s-a cait pentru legionarism.

Citat:
În prealabil postat de C.tin
Sfintii Parinti ne invata ca pacatul care e cel mai aproape, cu acela trebuie sa lupti mai intai. Si in cazul Olandei sunt tocmai cele enumerate de mine mai sus. Nu incepi cu islamul sa lupti, ci cu avorturile, eutanasiile, drogurile, inversiunile sexuale. Ca nu roade islamul la radacina Identitatii Crestine, cat roade pacatele enumerate mai sus (crime impotriva trupului si a sufletului). Si cat timp aceste pacate sunt si legalizate, deci sub obladuirea statului, nu mai e practic aici nicio Identitate Crestina. Hristos nu mai este aici si unde nu este Hristos, e cu siguranta celalalt, ca locul nu ramane niciodata gol
Insa din fericire pt ei, bine ca macar in tot amalgamul asta sodomo-gomoric, mai exista pe acolo (inca) o mana de ortodocsi traitori. Si pt acesti cativa, exact ca in vremea lui Lot, isi face Dumnezeu mila de toti si-i mai ingaduie inca un an, si inca un an, Dumnezeu stie cat o fi de milostiv...

Si revenind la islam, ....daca olandezii ar fi fost un popor crestin traitor, islamul nu ar fi avut unde sa inainteze...Lucru valabil pt orice popor crestin!
De acord ca pentru pacate i-a dat Dumnezeu pe mâna islamului da aici nu e vorba de care pacat e mai aproape. Wilders a luat pozitie prin cuvânt împotriva islamului, adica a demascat falsitatea lui, fiindca islamul pretinde ca e slujire a lui Dumnezeu si prin asta înseala oamenii. Pacatele enumerate de tine nu mai trebuiesc condamnate fiindca societatea stie deja pozitia religiei crestine fata de ele.

Iar comparatia între ortodocsii de acolo si Lot nu-si are locul. Acei ortodocsi sunt imigranti, omeni care s-au dus peste olandezi (nimanui nu-i place sa vina straini în tara lui) fara remuscari, deci cu o constiinta morala scazuta si oricum, faptul ca te-ai nascut ortodox nu te face mai bun decât un neortodox.

Citat:
În prealabil postat de laurschepsis
Pentru "coana Sofia" am pierdut cinci minute si nu am gasit nici o teorie care sa explice transformarea cuvantului "sora" in "coana". Sigur ca, fratia ta nu si-ar permite un limbaj care tine de o alta zona decat aceasta a unui forum crestin ortodox. Si care descalifica un barbat.

Despre cei care au facut puscarie politica in regimul comunist vorbesti ca despre niste infractori de duzina. Ma tem ca nu cunosti ce s-a intamplat in acei ani in care rusii impreuna cu o mana de rataciti din tara noastra au umplut Romania cu sfinti si de martiri. Nu-i bai, sunt multi cei care nu stiu. Si eu, acum 25-30 de ani credeam ca legionarii au fost niste ticalosi care nu-i lasau pe bravii muncitori comunisti sa cladeasca o lume noua. Atata stiam, atata ziceam.

Despre legionari daca nu vrei sa citesti cum s-au comportat in puscariile comuniste trimite-mi nr de telefon pe privat si te pot pune in legatura cu oameni care au facut puscarie politica, nu au fost legionari, dar care iti pot spune cum s-au comportat legionarii in inchisorile comuniste. O sa ai o surpriza mare.
O sora duhovniceasca nu te ia peste picior. Folosind apelativul baiete ea mi-a anulat valoarea opiniei.

Nu consider ca sunt infractori de duzina dar nici nu trebuie absolutizata suferinta detinutilor politici. Cum am zis, au fost destui sectanti (neoprotestanti) care într-adevar au fost închisi pentru opiniile lor religioase spre deosebire de Pârvu care a fost închis pentru orientarea politica) ceea ce nu înseamna ca au fost martiri.

Cu legionarii, am simpatizat si eu putin cu ei si am citit despre comportamentul lor în puscarii. Acelasi comportament aparent nobil îl aveau si sectantii. Mândria îti da tarie pentru asa ceva. Patimile pacatoase au multe chipuri.

Legionarii nu au fost asa cum îi zugraveau comunistii dar au fost niste rataciti care au facut mult rau românilor. Poate (si) pentru ei ne-a pedepsit Dumnezeu cu greutatile pe care le-am avut si le avem. Doctrina legionara e opusa iubirii universale crestine. Este o doctrina fascista, opunând un grup de oameni altor grupuri.
Reply With Quote