View Single Post
Vechi 26.01.2009, 12:41:13
sia's Avatar
sia sia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Mare drepate are Dorina. nu au existat,,argumente suficient de puternice,,care sa justifice executia lor in ziua de Craciun! Doar cei care au luat puterea au avut ,,argumente puternice ,, si au facut totul sa-i execute cat mai repede..Aveau nevoie de ,,spatiu ,, ca sa -si faca ei ,,numarul "..Totul pentru ei- nimic pt popor...Si cand ma gandesc cati tineri au murit pt democratie si libertate,mi se strange inima si azi cand ma gandesc la ei.. .la mamele care si-au ingropat copiii si care nici azi nu stiu de ce !?.Si Silverstar are dreptatea ei ,nici eu nu am amintiri placute legate de acea perioada..in special in ultimii 10 ani ,ai regimului comunist , viata noastra a fost o copie, un pact cu duplicitatea . Stiti ce vreau sa spun ,eram obligati sa ne prefacem multumiti ,fericiti si mai ales categoric de acord cu tot ce se hotara in numele nostru .Devenisem un popor de aplaudaci !NU cred ca ati uitat orele de stat la cozi pt un pachet de unt .uneori cu copilul in brate si cu altul in pantec ,sa poti sa cumperi doua ..imbulzeala ,umilinta , scandalul si dezumanizarea unora.....sunt sigura ca nu ati uitat cozile nesfarsite si faptul ca nici nu mai vindeau in magazin ci pe usa din dos .. pe unde primeau marfa ...sa nu se vada cozile din strada ..cata suparare daca se termina marfa inaite sa cumperi .sau ce multumire ca ai reusit -bine ca ai apucat, se spunea pe atunci .. si dupa toate astea trebuia sa urci cinci ,sase ,noua , zece etaje pe intuneric ..ca nu era curent ..si in casa trebuia sa aprinzi lumanarea, pana reuseai sa pui firele la bateria masinii ..si.. n-ati uitat, nu ,becul ala amarat ..care parca ti-era prieten sau un membru al familiei ... si..frigul din casa,de la serviciu si din inimi si daznadejdea ca ..nu se va mai termina. si ca aveai probleme daca nu erai membru de partid si nu te promovau ...si toamna lui " 82 cand ,plimbandu-mi copilul de un an si jumatate ,am fost oprita de o multime de oameni care priveau cu gura cascata ,fara sa zica nimic ,cum mutau ei biserica Olari -ca inca se construia pe Mosilor si nu aveau loc din ,,cauza ei "..da, nu aveau loc de biserici ,de Casa lui Dumnezeu ..se impiedicau ei ..de duhovnicii nostri ...de martirii neamului ,se impiedicau ei .. Daca ar fi putut ni l-ar fi scos din suflet si pe Dumnezeu sa nu mai avem nici o speranta si sa traim asa , sa fim traiti , ca niste marionete ...,,Doamne . bine nu ne-a fost nici noua ..,,spunea Grigore Vieru si ce bine le mai spunea !NU trebuie sa uitam si nici sa regretam ce-a fost ..VA doresc la toti o zi buna si cu folos ! Cat despre cei morti -Dumnezeu sa-i ierte !
Reply With Quote