View Single Post
Vechi 26.01.2009, 13:17:01
nadia.r's Avatar
nadia.r nadia.r is offline
Member

Data înregistrării: 31.12.2008
Religia: Ortodox
Implicit nu judecati,

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Vanzatorii de paine,de carne,aprozaristii si toti acei care aveau "malaiul pe mana... bagatasii de astazi.
parintii mei au lucrat in comert vreme de 30 ani iar nu suntem nici pe departe bogati nici nu am fost vreodata.Imi amintesc de acele vremuri cind eram hulita in scoala fiindca tata nu le dadea mancare decat la ratie dar oare ce se intampla daca nu respecta asta si ar fi dat tot la unul ?Restul chiar ar fi murit de foame fiindca atat se primea atunci.Nu pot sa cred ca pe un forum crestin-ortodox acuzati pe cineva care nu a facut decat sa lucreze si sa respecte oamenii si dreptul lor pe care il aveau atunci.Nu sunt in satul nostru oameni care sa-i reproseze tatei ceva de atunci,acum cand exista de toate in magazine oamenii nostri nu au bani sa le cumpere,acum nu-si permit nici echivalentul ratiei de atunci si sunt persoane care nu vad prea des o bucata de paine.Exista ajutoare sociale care se dau dupa anumite criterii fara a se verifica prea mult starea sociala a oamenilor.Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar care are pamant nu primeste nimic,dar oare acel pamant cine sa-l lucreze si cu ce?Sa-l vinda nu-l cumpara nimeni iar ei figureaza avuti si bogati dar adevarul e ca sunt singuri,neputinciosi in fata greutatilor cu pensii ca ale parintilor mei care abia ajung la 5 milioane vechi pe care ii dau pe lumina ,lemne de foc si medicamene.Tata este cardiac si are si diabet-astea ca boli principale-iar in decembrie a fost la spitalul bicaz pt controlul lunar si dupa trei drumuri a fost trimis la analize pe care le-a platit si care au costat in jur de 150lei,a mai platit medicamentele iar pentru sarbatori nu a mai ramas nimic din pensie.Ce se intampla daca nu eram noi sa-l ajutam din putinul nostru?Se traieste mai greu ca in orice perioada de pana acum,aici in zona noastra erau deschise mine unde aveau de lucru 90%din populatie,acum nu mai e nimic,sunt cateva gatere unde se lucreaza mai mult la negru iar restul plecati pe unde pot dupa ceva de lucru.De ce se aduc muncitoare din china sau alte locatii?De ce nu se aduc sectii de confectii in comune unde este mana de lucru?inainte asa se proceda si se descurca toata lumea,astazi suntem uitati printre promisiuni desarte,doar cu credinta in bunul Dumnezeu.
Reply With Quote