Citat:
În prealabil postat de dimon
Trebuie sa te gindesti putin ce biserica e asta daca ea e plina de icoane daca ea incalca legea lui D-mn inca din primi pasi ce sa mai spui sa te adincesti mai tare.Deci nu gasim mentionat de Dumnezeu ca aminteste undeva de icoane.nici in templul din Ierusalim nu auzim ca erau si chiar nicaieri.Stiti care era pedeapsa pentru inchinatoi la idoli MOARTEA.fiti foarte atenti cum studiati.
|
Acuma Dumnezeu vorbea in porunca de idolii neamurilor gen vitelu de aur pe care oamenii ii considerau "dumnezei" cum zice ca isi fac lucruri cipolite si zic in fata lor "mantuieste-ma ca tu esti dumnezeul meu"
In niciun caz nu era vorba de icoane, in niciun caz nu ne inchinam la icoane ci lui Dumnezeu, "chip cioplit" e un fel de a zice "alt dumnezeu" deci exclus in cazul icoanelor
In Cortul Marturiei erau pe chivotul Legii 2 Heruvimi si pe cort erau tesute chipuri de Ingeri, poi ce porunci da Dumnezeu asta? odata sa nu fie chipuri cioplite, odata sa fie?
e clar ca era diferenta intre chipurile cioplite, idolii fara viata si reprezentarile sfinte de ingeri
Stiu k nu poti face un neo-protestant sa se inchine icoanelor, nici nu am intentia si oricum nu asta-i centrul credintei ortodoxe, cum prost inteleg unii
Vreau doar sa stie si cei ce nu accepta icoanele ca ortodocsii nu le considera "dumnezei" deci exclus idolatria, nu se inchina lor "nu zic mantuieste-ma icoana ma inchin tie icoana dumnezeul meu" exclus inchinarea , e doar rugaciune in prezenta icoanelor, sarutare simbolica reprezantand inchinarea sau cinstirea celui reprezentat pe icoana
E totusi o diferenta intre asta si ceea ce invata evanghelistii pe la evanghelizari "nu va mai inchinati icoanelor ca sunt idoli"