Acatistul mantuitorului nostru(3)
[COLOR=black][SIZE=3]Psalmul 50 :[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black] 1. Miluieste-ma, Dumnezeule, dupa mare mila Ta,[/COLOR]
[COLOR=black]2. Si dupa multimea indurarilor Tale, sterge faradelegea mea.[/COLOR]
[COLOR=black]3. Mai vartos ma spala de faradelegea mea, si de pacatul meu ma curateste.[/COLOR]
[COLOR=black]4. Ca faradelegea mea eu o cunosc, si pacatul meu inaintea mea este pururea.[/COLOR]
[COLOR=black]5. Tie Unuia am gresit, si rau inaintea Ta am facut, asa incat drept esti Tu intru cuvintele Tale si biruitor cand vei judeca Tu.[/COLOR]
[COLOR=black]6. Ca iata intru faradelegi m-am zamislit si in pacate m-a nascut maica mea.[/COLOR]
[COLOR=black]7. Ca iata adevarul ai iubit, cele nearatate si cele ascunse ale intelepciunii Tale Mi-ai aratat mie.[/COLOR]
[COLOR=black]8. Stropi-ma-vei cu isop si ma voi curati, spala-ma-vei si mai vartos decat zapada ma voi albi.[/COLOR]
[COLOR=black]9. Auzului meu vei da bucurie si veselie; bucura-se-vor oasele mele cele smerite.[/COLOR]
[COLOR=black]10. Intoarce fata Ta de la pacatele mele, si toate faradelegile mele sterge-le.[/COLOR]
[COLOR=black]11. Inima curata zideste intru mine, Dumnezeule, si Duh drept innoieste intru cele dinlauntru ale mele.[/COLOR]
[COLOR=black]12. Nu ma lepada de la fata Ta, si Duhul Tau cel Sfant nu-L lua de la mine.[/COLOR]
[COLOR=black]13. Da-mi mie bucuria mantuirii Tale, si cu Duh stapanitor ma intareste.[/COLOR]
[COLOR=black]14. Invata-voi pe cei fara de lege caile Tale, si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce.[/COLOR]
[COLOR=black]15. Izbaveste-ma de varsarea de sange Dumnezeule, Dumnezeul mantuirii mele; bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta.[/COLOR]
[COLOR=black]16. Doamne, buzele mele vei deschide si gura mea va vesti lauda Ta.[/COLOR]
[COLOR=black]17. Ca de-ai fi voit jertfa, Ti-as fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi.[/COLOR]
[COLOR=black]18. Jertfa lui Dumnezeu, duhul umilit; inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi.[/COLOR]
[COLOR=black]19. Fa bine, Doamne, intru bunavoirea Ta, Sionului, si sa se zideasca zidurile Ierusalimului.[/COLOR]
[COLOR=black]20. Atunci vei binevoi jertfa dreptatii, prinosul si arderile de tot; atunci vor pune pe altarul tau vitei.[/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Canon de umilinta catre Domnul nostru Iisus Hristos[/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][SIZE=3]Cantarea intaia[/SIZE][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=black] In adanc a asternut de demult toata oastea lui Faraon, puterea cea prea-intrarmata; iar Cuvantul intrupandu-Se a pierdut pacatul cel prea rau; Domnul cel preaslavit, caci cu slava S-a preaslavit.
Iisuse preadulce, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma.
Iisuse preadulce Hristoase, Iisuse indelung rabdatorule, vindeca ranile sufletului meu, Iisuse, si indulceste, Te rog, inima mea, mult milostive, ca fiind mantuit sa Te slavesc pe Tine, Iisuse, Mantuitorul meu.
Iisuse preadulce Hristoase; Iisuse, deschide-mi usile pocaintei, iubitorule de oameni, Iisuse, si ma primeste pe mine cel ce cad la Tine si fierbinte Te rog, Iisuse, Mantuitorul meu, Cel ce esti iertarea pacatelor.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh
Iisuse preadulce Hristoase, Iisuse, scoate-ma din mana lui veliar cel inselator, Iisuse, si ma fa statator de-a dreapta slavei Tale; Iisuse Mantuitorul meu, izbaveste-ma de partea cea de-a stanga.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. [/COLOR][COLOR=red] Amin ![/COLOR][/SIZE][COLOR=black]
[SIZE=3]Stapana, care ai nascut pe Iisus Dumnezeu, roaga-L pentru noi netrebnicii robii tai, Preacurata, ca sa ne izbavim de munci cu rugaciunile tale, noi cei intinati, ceea ce esti fara de intinaciune, primind in tine slava cea de-a pururea.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Cantarea a treia[/SIZE][/COLOR] [COLOR=black] [SIZE=3]Pe piatra credintei intarindu-ma, Tu ai deschis gura mea asupra vrajmasilor mei; ca s-a veselit duhul meu a canta Tie : nu este Sfant ca Dumnezeul nostru si nu este drept afara de Tine, Doamne.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black] [SIZE=3]Auzi, Iubitorule de oameni, Iisuse al meu, pe robul Tau, care striga cu umilinta si ma izbaveste de osanda si de munci, Iisuse al meu, Cel ce esti singurul indelung-rabdator, Iisuse preadulce, mult milostive.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black] [SIZE=3]Ridica-ma, Iisuse, pe mine, robul Tau, cel ce cad cu lacrimi, Iisuse al meu si ma mantuieste, Iisuse al meu, pe mine cel ce ma intorc si ma izbaveste Stapane, de gheena, Iisuse preadulce, mult milostive.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=black] Vremea, Iisuse al meu, pe care mi-ai dat-o, in patimi am cheltuit-o, Iisuse al meu; drept aceea, nu ma lepada pe mine, Iisuse al meu, ci ma cheama, Te rog, Stapane, Iisuse preadulce, si ma mantuieste.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. [/COLOR][COLOR=red] Amin ![/COLOR][/SIZE][COLOR=black]
[SIZE=3]Fecioara, care ai nascut pe Iisus al meu, roaga-L sa ma izbaveasca de gheena, caci tu singura esti rugatoare pentru cei scarbiti, ceea ce esti de Dumnezeu daruita si ma invredniceste vietii celei vesnice, ceea ce esti cu totul fara prihana.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Catavasie[/SIZE][/COLOR] [COLOR=black] [SIZE=3]Pazeste-ne de nevoi pe noi robii Tai, milostive, ca noi cu deadinsul catre Tine scapam, ca la Izbavitorul Cel milostiv, Stapanul a toate, Domnul Iisus.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Svetlina[/SIZE][/COLOR] [COLOR=black] [SIZE=3]Cele ceresti si cele pamantesti cu cuvantul Tau le-ai adus intru fiinta, ca un Atotputernic; iar cetele ingerilor cu cutremur stand inaintea Ta, neincetat lauda Iti aduc Tie, Stapane, Celui ce pe toate marginile le-ai stralucit cu lumina Ta, prin care si noi strigam Tie! mantuieste-ne pe noi cu milostivirea Ta.
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=black] Iisuse preadulce, lumina lumii, lumineaza ochii sufletului meu, Fiul lui Dumnezeu, cu lumina Ta cea dumnezeiasca stralucitoare, ca sa Te laud pe Tine, lumina cea neinserata.
Si acum si pururea si in vecii vecilor. [/COLOR][COLOR=red] Amin ![/COLOR][COLOR=black][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=black] [SIZE=3]A ta folosinta agonisind, Preacurata, si cu rugaciunile tale de nevoi izbavindu-ne, cu crucea Fiului tau, pretutindenea fiind paziti, dupa datorie pe tine toti cu buna credinta, te slavim[/SIZE][/COLOR]
|