View Single Post
Vechi 27.01.2009, 07:20:58
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Thumbs up Acatistul mantuitorului nostru(6)

[COLOR=black][SIZE=3]Cantarea a noua[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Pe Dumnezeu, Cuvantul, Care cu intelepciune mai presus de cuvant, de la Dumnezeu a venit ca sa innoiasca pe Adam cel cazut cumplit in stricaciune din pricina mancarii; pe Cel ce din Sfanta Fecioara in chip negrait S-a intrupat pentru noi credinciosii, cu un gand in cantari sa-L slavim.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Pe Manase, Iisuse al meu, pe vamesul, pe desfranata, pe desfranatul, milostive Iisuse si pe talharul am intrecut, Iisuse al meu, cu fapte de rusine si de ocara, Iisuse. Ci Tu, Iisuse al meu, intampinandu-ma, mantuieste-ma.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Pe toti cei ce au gresit de la Adam, Iisuse al meu, mai inainte de lege si in lege, Iisuse, si dupa lege si in legea harului, Iisuse al meu, i-am covarsit cu patimile, eu, ticalosul, ca un patimas; ci Tu, Iisuse al meu, cu judecatile Tale mantuieste-ma.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=black]Sa nu fiu osebit, Iisuse al meu, de slava Ta cea negraita; sa nu aflu, Iisuse, partea cea de-a stanga, preadulce Iisuse; ci Tu, impartasindu-ma oilor Tale celor de-a dreapta, Hristoase Iisuse al meu, fa-mi odihna ca un indurat.

Si acum si pururea si in vecii vecilor.
[/COLOR][COLOR=red]Amin ![/COLOR][COLOR=black][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=black][SIZE=3]Pe Iisus, Nascatoare de Dumnezeu, pe Care L-ai purtat, Marie, Fecioara curata, ceea ce singura nu stii de barbat, roaga-L ca pe Fiul tau si Facatorul, sa izbaveasca pe cei ce alearga la tine, de ispite, de nevoi si de focul ce va sa fie.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Svetlina[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Iisuse, datatorul intelepciunii si al gandului, indreptatorul celor saraci, folositorul celor lipsiti, doctorul celor bolnavi, tamaduieste si lumineaza, Iisuse, inima mea cea acoperita cu ranile pacatelor si cu stricaciunea patimilor, Iisuse, si ma mantuieste.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]A Nascatoarei de Dumnezeu :[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Cu stralucirea Celui ce a rasarit din tine, Fecioara, mintea mea o straluceste, inima o lumineaza, intunericul pacatelor il izgoneste si pierde ceata lenii mele.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Stihiri :[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Numele Tau cel minunat, Iisuse, Mantuitorul nostru, ingerii Il lauda in ceruri si noi, pacatosii, pe pamant, cu buze de tina, Il cantam, pentru care miluieste-ne pe noi.[/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Numele Tau cel preamare, Mantuitorul sezator de-a dreapta Tatalui, in ceruri se cinsteste; iar pe pamant negraita intruparea Ta se slaveste si pogorarea Ta in iad infricoseaza pe diavoli, de care si pe noi ne izbaveste, Hristoase Dumnezeule si ne mantuieste pe noi.[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=black]Avacum, ca intr-o ghicitura mai inainte cunoscand lucrurile Tale cele minunate, cu frica s-a mirat. Si apropiindu-se anii ai fost cunoscut desfranatilor si talharilor, Iisuse, iar eu, ticalosul, petrec in nebagare de seama; ci macar de acum inainteda-mi mie intelepciunea si frica Ta, indurate, si mare mila.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh
[SIZE=3][COLOR=black]Nascatoare de Dumnezeu, ceea ce esti izbavitoare tare celor ce nadajduiesc in tine, indrepteaza-ne la linistea cea lina a dumnezeiestii voiri, cu indraznirea ta cea de Maica, pe care o ai catre Fiul tau, Maica a lui Dumnezeu.

Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru.

Sfinte Dumnezeule, Sfinte tare, Sfinte fara de moarte, miluieste-ne pe noi !
[/COLOR][COLOR=red](de 3 ori)[/COLOR][/SIZE][COLOR=black]

[SIZE=3]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Si acum si pururea si in vecii vecilor. [/SIZE]
[/COLOR][SIZE=3][COLOR=red]Amin ![/COLOR][COLOR=black][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=black]Preasfanta Treime, miluieste-ne pe noi. Doamne, curateste pacatele noastre. Stapane, iarta faradelegile noastre. Sfinte, cerceteaza si vindeca neputintele noastre, pentru numele Tau.

Doamne miluieste
[/COLOR][COLOR=red](de 3 ori)[/COLOR][/SIZE][COLOR=black]

[SIZE=3]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh Si acum si pururea si in vecii vecilor. [/SIZE]
[/COLOR][COLOR=red][SIZE=3]Amin ![/SIZE][/COLOR]
[COLOR=black][SIZE=3]Tatal nostru, Care esti in ceruri, sfinteasca-Se numele Tau, vie imparatia Ta, fie voia Ta, precum in cer si pe pamant. Painea noastra cea spre fiinta, da ne-o noua astazi, si ne iarta noua gresalele noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri. Si nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau.[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=black]Pentru rugaciunile Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, ale Sfintilor Parintilor nostri si ale tuturor Sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi. [/COLOR][COLOR=red]Amin.[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=black][SIZE=3]Cand Te-ai pogorat la moarte, Cel ce esti viata fara de moarte, atunci iadul ai omorat cu stralucirea Dumnezeirii; iar cand ai inviat pe cei morti din cele de dedesubt, toate puterile ceresti au strigat ! Datatorule de viata, Hristoase Dumnezeul nostru, slava Tie.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh [/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=black]Cand Te-ai pogorat la moarte, Cel ce esti viata fara de moarte, atunci iadul ai omorat cu stralucirea Dumnezeirii; iar cand ai inviat pe cei morti din cele de dedesubt, toate puterile ceresti au strigat ! Datatorule de viata, Hristoase Dumnezeul nostru, slava Tie.

[SIZE=3][COLOR=black]Toate tainele tale sunt mai presus de cuget; toate sunt preamarite, Nascatoare de Dumnezeu; cu curatia fiind pecetluita si cu fecioria pazita, cu adevarat Maica te-ai cunoscut, nascand pe Dumnezeu Cel adevarat, pe Care roaga-L sa mantuiasca sufletele noastre.

Doamne miluieste
[/COLOR][COLOR=red]( de 40 ori )[/COLOR][COLOR=black][/COLOR][/SIZE]
[COLOR=black][SIZE=3]Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu te marim.

[/SIZE]
[/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=black]Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh
[/COLOR][COLOR=red]Amin ![/COLOR][/SIZE]