View Single Post
Vechi 27.01.2009, 12:42:33
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec Vezi mesajul
La baza credintei noastre este Sfanta Scriptura. Stim foarte bine ca Ellen White a facut unele greseli (cele mai multe in tinerete), dar a avut taria sa le recunoasca si sa le corecteze. Eu, personal, nici nu prea cunosc scrierile ei. Pot chiar sa marturisesc ca-mi este mai aproape de suflet Sfantul Vasile cel Mare, despre care am citit de curand, si m-a impresionat viata lui crestina.

Noi nu ne putem lauda decat cu Cuvantul lui Dumnezeu.
Si voi ar trebui sa o faceti la fel. Nu va mai ascundeti in spatele Sfintilor Parinti, pentru ca, de fapt, faceti selectie din invataturile lor. In anumite sinoade s-a stabilit ca anumite invataturi ale Sfintilor Parinti sunt "gresite". Nu se potriveau cu teologia ortodoxa (acesta nu putea fi gresita).

Asa zic toti si baptistii si penticostalii si adventistii ca respecta doar Cuvantul Lui Dumnezeu si ca cei ce au intemeiat sectele lor nu au importanta
Totusi fiecare "respecta" Cuvantul dupa liniile trasate de intemeietorul sectei

Unsii sfinti Parinti au avut pareri personale, pareri care aduse in discutia intregii Biserici s-au dovedit a nu fi de folos
Sf parinti au avut greselile lor, noi avem o invatatura sanatoasa bazata pe mult studiu si traire, faptul ca unii au avut alte pareri care au fost combatute arata insusi stabilitatea acestei Biserici, si intre apostoli erau dispute si toate s-au rezolvat prin sinod, asa si intre Sf Parinti

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)