View Single Post
Vechi 16.12.2006, 10:36:22
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Eram in anul doi de facultate cand eu si o colega de-a mea am hotarat sa mergem pentru cateva zile la Sihastria.O intamplare cu Parintele Cleopa la care am fost martora s-a petrecut in Postul Craciunului din anul 1996.Eram cu un grup de studenti din Iasi si am ramas pentru cateva zile la Manastire.Ne-am bucurat mult cand l-am vazut pe Parintele Cleopa ca vorbea oamenilor din cerdac.Ne-am apropiat de Parintele am luat binecuvantare si l-am rugat sa scrie ceva pe cartile pe care le cumparasem.Dar parintele, din smerenie, nu a vrut sa le semeneze.Am insistat .Parintele a spus:
-Tu ce carte ai ?Colega mea a raspuns ca are <Ne vorbeste Parintele Cleopa>
-Ce-ti mai trebuie autograf? Citeste ce e acolo!
-Dar va rog, Parinte, sa-mi da-ti mie!L-am rugat eu.
- Dar tu ce carte ai?
-Psaltirea.
-Atunci citeste ce e acolo!Stii care e inceputul intelepcuinii? Frica lui Dumnezeu asa spune in Psaltire, ca inceputul intelepciunii este frica lui Dumnezeu.
Inca am insistat la Parintele pentru autograf.Nu sesizasem ca langa noi erea un baiat care asistase la discutia noastra, si nici nu stiam ca este demonizat.Deodata l-am vazyt ca se repede la Parintele Cleopa, urlamd si strigand:"Da mai Michael Jackson, autograf! Da, mai Michael Jackson, autograf!N-auzi? Smerenia ma omoara; ma omoara smerenia". Si urland si izbindu-se in Parintele Cleopa ii spunea sa dea autograf.Cand am vazut cu cata furie se repede am crezut ca il da jos pe Parintele.Dar Parintele a ramas ca un stalp de neclintit, des in perioada aceea era foarte slabit si abia se mai misca ca fusese din nou operat.Si cu blandete in glasa i-a spus baiatului demonizat, care intre timp se chirchise langa bratul Parintelui:"Lasa frate ca o sa te usureze Hristos!"
Dupa ce am vazut scena asta m-am ingrozit gandndu-ma la pacatul pe care il facusem, iar colega mea a zis ca merge la Parintele Cleopa sa-i ceara iertare. Cand a auzit baiatul, a incercat sa o opreasca, spunandu-i ca nu are pentru ce sa-si ceara iertare. Desi era nehotarata colega mea sa aruncat in genunchi la Parintele, rugandu-l sa o ierte.Atunci diavolul a inceput sa strige:"Cuvantul <iarta-ma> ma arde, ma arde, ma arde;nu mai spune asa ca ma arde".
Atunci mi-am dat si eu seama ca am gresit si am ingenunchiat in fata Parintelui ca sa ma ierte.
Parintele ne-a binecuvantat si ne-a iertat pe amandoua.
Toata lumea a ramas uimita de felul in care Parintele Cleopa a stiut sa se smereasca.
Reply With Quote