View Single Post
Vechi 27.01.2009, 14:30:06
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Situatia cititului in Romania e destul de trista. Citeam intr-un ziar nu demult ca mai mult de jumatate dintre romani nu citesc nici macar o carte pe an.
Inca o "realizare" de dupa revolutie. Inainte oamenii, din dorinta de a se cultiva si pentru ca tv nu oferea programe atractive, precum si datorita faptului ca editurile scoteau carti in tiraj mic, imprumutau carti unii de la altii, le citeau si stiau mult mai multe lucruri decat multi din tarile capitaliste. Acum le vad pe toate aceste carti de cea mai buna calitate la anticarii ambulanti.
Nu exista lucru mai frumos si folositor sufletului, decat a citi carti de calitate.
Dintre preferatii mei enumar in primul rand pe La Bruyere, ale carui maxime mi-au sadit in suflet dorinta de a cauta legea, care guverneaza viata, caci nimic nu este la intamplare. Instinctiv am inteles ca intelepciunea nu o descoperim noi, ci a fost descoperita de altii, iar noi trebuie sa ne-o insusim, alegand ce e bun.
Un alt autor drag sufletului meu, inainte de a descoperii nestematele ortodoxiei, este Antoine de Saint-Exupery cu "Citadela" lui.
Reply With Quote