Citat:
În prealabil postat de ioanhodean
totdeauna m-am intrebat asta..
oare ma puteti lamuri?
unii zic ca nu este, dar poate fi interpretat si altfel : ne dam cu parfum sa ne facem altfel decat ne-a facut Domnul,dar Domnul nu ne-o facut rau mirositori..cu toate ca in facere zice la Adam sa si munceasca painea cu sudorile sale, dar nu stiu ce sa zic..
|
Ametitoare precum miresmele, numele parfumurilor, 7 la numar, ne poarta pe alei unde i
nocenta, orgiile pariziene sau
paradisurile artificiale se impletesc in carari care duc cu siguranta la ratacirea sufletului. Absintul poetilor sau cristalul alb care te face sa-ti pierzi mintile, nectarul curtezanei sau otrava tuberozei, temele olfactive ale liniei vorbesc despre un dezmat fara limite in care granitele dintre permis si nepermis devin vagi. Placerea si suferinta dulce sunt invaluite intr-o obsesiva cautare a pacatului: legaturi primejdioase, iubire si dincolo de iubire, farama de paradis sau preludiu de amor.
Intr-un asemenea univers de teribila decadenta care sterge diferentele intre feminin si masculin, ameteala se instaleaza de la primele clipe. O dulce toropeala atunci cand vraja parfumului otrava isi face efectul. Descriind parfumurile inocente
Kilian Henessy marturisea: “
Femeia care poarta aceste parfumuri este gingasia intruchipata. Pacatul este doar la un sarut distanta.” In timp ce tema desfraului este elocventa prin lipsa de pudoare: “
Orgiile parisiene sunt o sursa de placere, iar in fata ochilor avem corpuri umede de transpiratie, fierbinti cu mirosuri sexuale din timpul noptii.” Nu putem decat sa ne imaginam un peisaj demn de anticul Babilon in care corpurile se amesteca cu licori rare de plante, cu bauturi care tulbura spiritele si prafuri care transpun bolta cereasca pe o tipsie de argint: “
Paradisul artificial este soarele negru, partea intunecata a frumusetii. ”
Puteti citi articolul complet aici:
http://www.fashionandbeauty.ro/beaut...ul_kilian.html
[SIZE=2]Femeia e dependenta funciar de culoare, mirosuri, forme. Cred ca ADN-ul feminin are mireasma ultimului parfum lansat de o celebra casa europeana, culoarea in trend a anotimpului, silueta anorexica a manechinului visat de oricare Eva, de la 15 pana la 80 de ani. Femeia e un magazin plin de savoare, freamat, stralucire, asteptare, voluptate, pacat. Dar ce ascunde in fiinta lui barbatul care, cu un costum anost, in cele mai terne culori, plictiseste pana si pe ingerii din Rai?
[/SIZE]
[SIZE=2]Miros pacatos de adulter, naivitate, suava chemare spre zone interzise, persistenta a deliciilor nepermise, parfumul lui Gaultier este o varianta moderna a parfumului masculin primordial care trezeste instincte naucitoare in femeia de alaturi.
Puteti citi articolul complet aici:
http://www.parfumagia.ro/index2.php?...do_pdf=1&id=77
Draga Ioan sper ca ti-am fost de folos.Doamne ajuta!
[/SIZE]