Citat:
În prealabil postat de SCORPIUS
Acuma sa fiu sincer.Eu daca aveam un pistol la mine le trageam una
direct in cap agresorilor.Nu cred ca era paguba prea mare in definitiv
era un bine facut umanitatii: doi infractori mai putin.Si dupa aia dispaream
de la locul faptei invaluit de ceatza.
Sau le puneam niste otrava in bautura
la carciuma.Nu m-ar fi prins nimeni si as fi scapat un cartier intreg
de doi tampiti.Mie imi place sa judec la rece.
|
Scorpius draga, Hristos a venit sa aduca pace si iubire, nu ura si razbunare.
Legat de ce numesti tu "un bine facut umanitatii",
cel mai mare bine pe care putem sa-l facem pentru noi si pentru intreaga umanitate este sa nu pacatuim. Iar omorand niste oameni, indiferent cat de pacatosi, iti dai seama in ce pacat cadeai. Nu mai spun ca si gandul pe care tu il ai este tot o premeditare a faptei, ceea ce iti innegreste sufletul.
Iar apoi cand spui ca dispareai de la locul faptei, inseamna ca tu constientizai ca nu e bine ce faci, dar totusi faceai acel lucru. Imi vine in minte un cuvant din Psaltire:
"Cel Care a facut ochiul oare nu vede? Cel Care a facut urechea oare nu aude?" Si apoi tot ce se face la intuneric, se va aduce mai devreme sau mai tarziu la lumina. Dumnezeu vede totul, chiar si cele mai ascunse ganduri ale noastre, deci nu putem sa disparem din fata Lui. Sa ne traim viata ca si cand suntem numai noi cu Dumnezeu si sa ne raportam mereu la ce crede El despre atitudinea noastra si la ce Ii este placut Lui sa facem...si astfel vom simti inca de aici bucuria, pacea, impacarea, linistea, dragostea si toate celelalte.
Legat de judecarea la rece, sa nu fie o imbinare de ura, judecare si razbunare. Frate drag, oare tu esti crestin?
Elena