Citat:
Īn prealabil postat de costel
Tirania comunicarii
"....
Lipsa vestirii lui Dumnezeu si, mai ales, a trairii lui Dumnezeu in familie, in scoala, in societate ramane insa una din cauzele majore ale tacerii acesteia generalizate in care toti vorbim, toti emitem, dar nici unul din noi nu mai asculta. Caci adevarata comunicare tine mai mult de verbul a asculta decat de acela de a vorbi.". (Pr. Constantin Necula)[SIZE=2]
[/SIZE]
|
mi-am permis sa fac o subliniere in citatul respectiv. da, eu una recunosc ca (mai ales in discutiile face to face) nu am f. multa rabdare sa ascult, mai ales daca am impresia ca se abuzeaza de timpul meu, adica daca respectivul ma bombardeaza cu amanunte inutile.
pentru asta au inflorit in ziua de azi tot felul de business-uri de psihoterapeuti, pentru ca oamenii au nevoie sa se descarce. acum si inteleg de ce este atat de bine platita aceasta meserie, dar oare merita sa te incarci zi de zi cu mizeriile altora?...
pe de alta parte, in cazul celor care au cat de cat o viata spirituala cred ca acest aspect se echilibreaza. preotul duhovnic nu iti cere amanunte, nu vrea decat sa iti recunosti pacatul si sa nu-l mai faci.