Subiect: Dinozaurii
View Single Post
Vechi 29.01.2009, 14:21:25
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Or fi 7500 de ani intr-adevar, dar de la alungarea Protoparintilor din Rai, nu de la prima "zi" a Facerii.

E inteleg ca totul e schimbare in Creatie, adica transformare, devenire, imbunatatire si evolutie. Singur Creatorul este neschimbat, nemiscat, neconsumat samd. Insa Creatia... Pai uita-te la mantuirea noastra: participarea la Imparatia Cerurilor se face incepand de aici, de pe pamant... Invierea noastra incepe aici si acum si apoi urmeaza ascensiunea in sus, spre desavarsire si spre Dumnezeu... Pai nu ne-a aratat insusi Hristos asta? Nu le-a aparut lui Petru, Iacob si Ioan aratandu-le o parte din slava Sa? Nu le-a aparut apostolilor intr-o lumina si mai mare a slavei? Nu a stralucit ca Soarele, si mai mult, la inaltare? Pai domnilor, nici macar moartea nu va presupune inghetarea noastra intr-o stare de fericire sau de nefericire monotona pentru vesnicie, caci cei mantuiti vor merge din slava in slava in persectiva unei nesfarsite si infinite asemanari cu El, cu Hristos care a binevoit sa ne descopere inca de pe acum toate acestea... Pai nu Hristos este Creatorul nostru? Este evident ca si planul Sau pentru intreaga Creatie nu este un static continuu intrerupt de marile evenimante initiale si finale, ci o dezvoltare, o devenire neintrerupta... Uitati-va la obiectele cosmice cum se nasc unul din altul, cum sorii mor in supernove si stele neutrinice se nasc, planetele apar din praful cosmic care provine din jertfa altor stele vechi care si-au implinit menirea... Uitati-va la viata care este pretutindeni pe Pamant intr-o continua schimbare... Pai parca tot Galeriu sau nu mai retin exact cine spune ca Dumnezeu nu s-a oprit atunci, nu stiu cand, din actiunea de a crea, caci si acum creaza...

Deci am toate motivele sa cred cu tarie ca stiinta, care de la Duhul Sfant provine si ne este revelata in timp prin mintile de El luminate, se va impaca pana la urma cu crestinismul si se vor explica reciproc pentru slava lui Dumnezeu si pentru folosul nostru, al celor care macar incercam sa nu ignoram evolutia Creatiei spre marturia Celui ce lucreaza in continuare, dupa cum ne si spune clar undeva in Noul Testament...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote