Subiect: cununie civila
View Single Post
Vechi 29.01.2009, 15:55:41
eea eea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.11.2007
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit

Cred ca se poate face cununia civila in masura in care dupa nu urmeaza nicio petrecere fiind sabata mortilor plus ca pana la cununia religioasa in fata lui Dumnezeu nu sunteti casatorit deci va trebui sa stati in curatie.Daca va hotarati sa faceti atunci cununia eu dau doar un sfat, samearga macar o persoana din casa la biserica la Sf. liturghie,sa dea de pomana ptr cei adormiti din familie si asa si cei adormiti intru Domnul vor fi partasi la bucuria voastra si veti pune inceput bun vietii de familie.Sa nu fii supersitioasa ptr ca mortii nu aduc niciun ghinion cu atat mai mult ca sunt rude..de acea ma gandesc ca o mica pomana data chiar in ziua cununiei civile nu ar aduce nicidecum ghinion ci dimpotriva bucurie ptr ca cea mai mare bucurie care i se poate face unui adormit este sa fie pomenit la Sf Liturghie si sa i se dea de pomana in numele lui.Iertare daca supar in vreun fel am incercat doar sa dau un sfat pe care eu daca as fi in pstura ta l-aș urma insa omul e o fiinta libera (inca) si alege singur.Doamne ajuta!
Reply With Quote