Domnule V.,
C-tin Galeriu a fost printre putinii care au participat la traducerea Bibliei din ebraica si greaca in romaneste. Daca el a gasit scris la Facere "eon" si i-a inteles sensul de perioada sau era, atunci merg pe ideea lui, ca zilele Creatiei nu sunt zile solare de 24 de ore. Caci vorbim despre un mare teolog si om de cultura pe care am avut sansa sa-l avem in mijlocul nostru cateva zeci de ani...
Chiar si dupa ce a fost creat Soarele, caci in fond si "ziua" a patra e posibil sa fi durat tot miliarde de ani, nu 24 de ceasuri pamantene. Si daca stiinta ne arata ca este plauzibila versiunea perioadelor eonice versus 6 x 24h atunci imi indrept credinta in directia asta.
Daca tu esti de alta parere - foarte bine si frumos, poti crede absolut orice vrei, inclusiv ca Soarele este toroidal... Insa daca afirmi ca stiinta nu este de la Dumnezeu, aici nu-s de acord cu tine, da' deloc. Seamana a nihilism stiintific, extremism religios sau nu stiu cum sa-i zic ca sa nu te superi (si sper sa nu te superi, doar esti ortodox), caci in fond, suntem pe un amarat de forum, fiecare cu parerea lui pro si contra altora... :)
PS: Zero mere nu se poate. Poate 0! = 1, atunci da, de acord, avem un mar la modul concret... :P
|