View Single Post
Vechi 29.01.2009, 17:21:17
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Fiecare om isi poate face un filtru personal. Pe mine ma deranjeaza acele mesaje, chiar cu imagini si texte frumoase, care tind sa inlocuiasca sau sa anulez comunicarea dintre oameni.
Pe acestea le sterg din star si anunt expeditorul de acest lucru, cu scuzele de rigoare.
La fel si mesajele, al caror lant nu trebuie intrerupt: daca trimiti la 10 persoane ti se intampla ceva minunat, iar daca nu trimiti, o nenorocire. Se pedaleaza pe inclinatia omului de a crede in Dumnezeu, dar si pe naivitatea lui de nestiutor.
Sa ne bucuram de avantajul comunicarii rapide dintre noi, prin intermediul tehnici, sa tinem legatura unii cu altii prin mesaje constructive, caci si de aceste cuvinte vom da socoteala.

Dorina, predica este un monolog de cand lumea si pamantul. Predica trebuie sa fie clara, dar poate trezi si intrebari, in masura in care te intereseaza mai in amanuntime cel spuse de preot. Cartile religioase au invadat piata; se pot citi si se poate forma o cultura religioasa, caci fara cunoastere nu putem avansa pe scara virtutilor. De un mare ajutor e si internetul in acest sens. Si apoi este stiut, ca femeia nu trebuie sa vorbeasca in biserica. Mie asta imi spune, ca nu trebuie purtat un dialog cu preotul la predica, aceasta fiind o parte a Sf. Liturghii. Chiar l-am auzit pe IPS Serafim Joanta spunand, ca predica ar trebui sa fie tinuta dupa citirea Sf. Evanghelii; chiar daca nu se face asa.
Eu personal chiar nu am probleme de comunicare.In viata de zi cu zi sunt o persoana introvertita,ascult mult si vorbesc putin.
In legatura cu predica de dupa sfanta evanghelie se mai procedeaza si asa in multe locuri.
Cred ca ar fi de folos totusi in cadrul activitatilor din parohie sa se organizeze si astfel de discutii in care, sa fie posibil un dialog intre preot,diacon si credinciosi.
Nu am abordat acest subiect din punct de vedere personal mai ales ca, eu am duhovnic si pot discuta orisice problema fara teama ca as deranja pe cineva cu vreo intrebare!
Reply With Quote