Subiect: Pr Iustin Parvu
View Single Post
Vechi 29.01.2009, 21:54:14
nastac_miruna's Avatar
nastac_miruna nastac_miruna is offline
Member

Data înregistrării: 15.11.2007
Locație: BUCURESTI
Religia: Ortodox
Post O voce puternica.

Eu am citit cartea "Parintele IUSTIN PARVU si morala unei vieti castigate." O recomand tuturor care nu au citit-o!
Toate suferintele acestui parinte prin inchisorile comuniste, toate nedreptatile de atunci, dar si de acum, l-au calit si l-au sfintit. Nu se da niciodata deoparte cand este vorba de nedreptate, spune lucrurilor pe nume si de aceea este posibil sa nu fie prea agreat de cei care conduc destinele acestei tarisoare atat de incercata!
Si dau niste citate din aceasta frumoasa carte:

"Am ajuns cersetori ai Europei si ai lumii intregi. Bratul cel mai ieftin de munca este al bietului roman. In ce umilinta a ajuns neamul nostru crestinesc... Oare toata framantarea si durerea aceasta nu ne fac sa-l comparam cu poporul iudeu care merge in Pamantul Fagaduintei? Eu cred ca da. Dar in Pamantul Fagaduintei n-au intrat decat cei intai nascuti, care isi lasasera toate amintirile in urma, in casa robiei. La fel si astazi, doar cei care isi vor lasa toate amintirile din perioada comunista in urma vor trece in <Romania Fagaduintei> si se vor salva."

"Babilonul, haosul pe care-l traim noi astazi nu sunt decat rezultatul tendintei acesteia de schimbare esentiala a originii noastre, a traditiilor noastre, adica a ceea ce ne leaga ca neam."

"Preotul se comporta ca tot romanul. Vrea sa fie salariat, sa traiasca bine si sa moara pensionar."

"Calugarul isi are exemplul in lumina ingerului, iar crestinul, mireanul, o are in lumina monahului. Din pacate, nici monahul nu prea mai are lumina ingerului, cum nici crestinul nu prea mai zareste lumina monahului."

Pr. Gheorghe Calciu-Dumitreasa:

"Cred cu tarie ca cel mai mare duhovnic in viata este Parintele Iustin Parvu de la Petru Voda. Este si cel mai puternic om duhovnicesc. Chiar daca nu are nici un rang ierarhic, are rangul Duhului care i s-a dat si care nu se va putea lua de la el. As vrea ca Sfintii Arhangheli si Maica Domnului sa-i pazeasca pe ucenicii sai de ispita mandriei de a-i fi ucenici." (2004)
Reply With Quote