Subiect: IL Caragiale
View Single Post
Vechi 30.01.2009, 08:30:16
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

[COLOR=green]Și, iată că și adulții fac lucruri… trosnite!… [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=green]Aaaaaaaaaa, vecinul!…[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Vecinul, adică fostul vecin, de la opt era bețiv notoriu… Se îmbăta în fiecare zi, se culca și, când se trezea, voia aspirină. Probabil îl durea capul. Și atunci îi trimitea pe gemeni pe la ușile vecinilor să ceară aspirină, indiferent că era 4 dimineața, 3 după amiaza ori 11 noaptea.
În ziua aceea cred că era a n’nșpea oară când mă trezea din somnul de după amiză. Buuuun! L-am întrebat pe copil de ce vrea tatăl lui aspirină. Mi-a răspuns că-l doare capul. “Îl lecuiesc eu!…” mi-am spus în gând. Am luat două tablete de ciocolax, le-am rupt în patru, le-am pus în șervețele separate și i-am spus copilului că sunt niște medicamente noi împotriva durerii de cap… I-am mai spus să bea una acum, imediat, a doua după o oră și, dacă se poate, cu puțină apă călduță.
La vreo trei zile mă întâlnesc cu nevastă-sa și-o întreb cum se simte vecinul și dacă i-a trecut capul… Mi-a răsouns că da! capul i-a trecut, dar că de câteva zile nu a mai fost la serviciu că are diaree!…
Am rezolvat-o… De atunci niciodată, cât am mai stat în blocul acela, nu a mai trimis copiii după aspirină…[/COLOR]