Suntem primiti oricum
"Femeia sa nu poarte vesminte barbatesti,nici barbatii sa nu imbrace haine femeiesti."(Cuviosul Paisie Aghioritul-Cuvinte duhovnicesti)
"Nu se ingaduie barbatului sa poarte vesmant femeiesc, iar femeii barbatesc.Iar cei ce nu fac astfel incalca legea,dar totodata savarsesc un lucru lipsit de cuviinta."
"Ce lume pierduta exista astazi!Femeile isi pun in par niste cleiuri,si cum mai miroase!Te apuca alergia.Cand vad o femeie moderna,cu frumuseti lumesti si parfumuri,ma scarbesc launtric.Am vazut o fata care,desi era ca un inger,nu am mai cunoscut-o dupa aceea,asa cum era vopsita."Dumnezeu le-a facut pe toate foarte bine,i-am spus,dar la tine a facut o greseala foarte mare!"."De ce parinte?"ma intreaba."Iata sub ochii tai n-a pus cerneala.Greseala aceasta a facut-o!In timp ce pe ceilalti oameni i-a facut frumosi,la tine a facut o greseala!Bre,nenorocito,nu intelegi?In felul acesta te uratesti!Ca si cum ai avea o icoana bizantina si tragi cu penelul intr-o parte si in alta si o murdaresti,o strici.Sa punem noi vopsele pe chipul lui Dumnezeu?Sau ca si cu un pictor ar face o icoana buna si merge unul care nu cunoaste pictura,ia penelul si face niste mazgaleli,stricand astfel icoana pictorului.La fel faci si tu.Este ca si cum ai spune lui Dumnezeu:"Doamne,nu le-ai facut bine!Eu o sa le indrept!".