Danyel,
Eu am mers la acest parinte pentru indrumare duhovniceasca, nu pentru minuni. Despre minuni am aflat mai tarziu, despre cele mai multe abia cand parintele a trecut la cele vesnice. Nu te grabi sa acuzi. Este rau sa mergi la un doctor bun pentru suflet?
Intru acum in unele biserici si observ ca la predici se explica Sfanta Evanghelie si atat. Rece si impersonal. Nimic despre adevaratele erezii care smintesc multimea. Foarte putini preoti spun adevarul despre microcipuri, de frica. Ei nu smintesc multimea? O sminteste parintele Gabriel care le spune adevarul! Hai sa fim seriosi! Atatia oameni de la tara si de la orase habar nu au despre ce se intampla in lume. Preotul nu le explica nimic. Tacerea lor nu echivaleaza cu o erezie? Omul nestiutor, daca primeste semnul lui satana, poate sa ajunga in Iad, chiar daca s-a dus la biserica saptamanal! As propune sa discutam si despre aceasta problema pe acest topic.
Predicile parintelui Gabriel erau vii. Uneori plangeam cu totii. Ceva se intampla, dar nu era senzational. Era firesc. In timp scurt, oamenii isi schimbau prioritatile, devenind mai credinciosi. Eram niste crestini bine informati. In plus, parintele chiar se straduia sa ne formeze, il durea inima de fiecare in parte. E un lucru pe care il simti ca participant la o Sfanta Liturghie. Nu e vraja. E rau? Eu zic ca nu. Exista calugari si preoti care s-au lasat povatuiti de parintele Gabriel.
Fireste, datorita varstei, parintele a trezit pe alocuri niste suspiciuni. Spun, pe alocuri, pentru ca exista destui duhovnici care nu au aceeasi pozitie fata de parintele Gabriel ca si parintele Iustin Parvu.
Adevarurile dure pe care parintele Gabriel le rostea in urma cu cativa ani, acum le sustine si parintele Iustin si astfel sustine implicit si continutul cartii criticate. De fapt, difuzarea cartii a fost oprita exact din cauza unor adevaruri incomode despre situatia actuala si nu din cauza unor erezii pe care, chipurile, aceasta le-ar contine.
Prudenta in asemenea cazuri este absolut necesara. Cativa duhovnici importanti ne-au recomandat sa avem rabdare, caci Dumnezeu va conduce lucrurile dupa voia Sa. Urmareste topicul de la Generalitati dedicat parintelui Gabriel Nicu, pentru a te lamuri.
|