View Single Post
Vechi 01.02.2009, 04:51:42
Dex53 Dex53 is offline
Member

Data înregistrării: 21.01.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Banuiesc, ca DEX se afla pe acest forum pentru a gasi niste raspunsuri. Trimitandu-l de aici, pleaca neimbogatit; lasandu-l sa stea poate va gasi raspunsurile cautate.

La prima intrebare nu-ti raspund, ci te las pe tine sa gasesti raspunsul, astfel: iei un pumn de orez si arunci boabele de orez pe masa de atatea ori, pana cand reusesti sa formezi o figura geometrica, aruncand boabele absolut la intamplare. Daca acest lucru nu se poate realiza la intamplare, atunci trebuie sa crezi ca exista un Creator, care a facut legi fizice, care ordoneaza materia; si uitandu-te la creatiile Sale, natura, omul, animalele si toate celelalte, trebuie sa recunoastem ca nimic nu s-a nascut accidental, ci din voia cuiva. Cine, altul, decat Dumnezeu.
Nu lua drept bun ceea ce scriu eu aici, ci experimenteaza o vreme cu pumnul de orez; apoi treci la un pumn de faina, caci atomii sunt mult mai mici decat bobul de faina macinata.

Nu ne-ai spus din ce motiv i-a pedepsit astfel pe egipteni. Poate astfel vei gasi si raspunsul de ce a procedat asa. Oare nu oamenii sunt cei, care provoaca prin faptele lor?!? Dumnezeu ne iubeste si nu ne-ar pedepsi, daca nu ar fi pentru indreptarea si mantuirea noastra.
Nimic din ce face Dumnezeul Treimic, care sa fie malefic, caci este un Dumnezeu al Iubirii si al Milei.

Daca nu a gresit cu nimic, de ce sa ne ceara iertare? Dar noi care gresim in fiece clipa, nu e normal sa ne cerem noi iertare de la Dumnezeu?
1) corect. chiar daca consider ca am o vedere destul de buna asupra a lumii inconjuratoare, nu pot afirma ca detin un adevara absolut. de acea sunt curios de ce anumite religii sustin ca ele intr-adevar acest tip de adevar. am citit biblia, am citit carti ortodoxe (de curand am citit Vamile Vazduhului) deci am o idee zic eu cat de cat formata legata de aceasta religie. insa s-ar putea totusi sa ma insel in anumite privinte, de acea consider ca dialogul cu niste crestini practicanti ma poate edifica. proape intotdeauna omenirea a progresat prin dialog, nu prin violenta sau indiferenta.

2) spui ca privind creatia lui Dumnezeu realizam ca totul este rezultatul creatiei sale. ce dovezi aduci in afara de Biblie. sigur ca alternativ (adica evolutia) nu este perfecta, se descopera permanent noi dovezi care sa o sustina, dar si noi problema care o infirma.( orice dovada fie pro sau contra evolutiei este supusa timp de mai multi ani examinarii si demonstratiilor) pana la urma evolutia este singura teorie viabila (chiar daca nu este completa) nu exista o teorie creationista inca. creationisti pur si simplu incearca sa exploateze golurile teoriei evolutionista fara sa aduca o varianta proprie viabila (dovezi concrete)

3) referitor la pasajul cu cea de-a saptea napasta asupra egiptenilor. in primul rand nu exista dovezi arheologice sau scrise cum ca evreii chiar ar fi fost vreodata in Egipt. presupunand totusi ca informatia din Biblie este reala, chiar daca egiptenii au fost vinovati de inrobirea poporului ales, pedepsele alese de Yehova sunt foarte dure si crude. ce vina aveau nou-nascutii egiptenilor? dar animalele? nu gasesti nimic malefic in acel pasaj? daca vrei iti mai dau pasaje asemanatoare, VT abunda de cruzime si acte criminale (mai ales in primele 5 carti ale VT)

4) nu a gresit? repet iti dau sute de citate din Biblie daca vrei, care demonstreaza cruzimea si in unele cazuri chiar rautatea as putea spune, lui Dumnezeu.

sigur multi crestini incearca sa devieze discutia si sa respinga aceste citate, ca si cum VT nu ar face parte din Biblie. ei se refugiaza in scrierile NT care intr-adevar se axeaza in principal pe propavaduirea pacii si pe iubirea fata de aproape. (aceste legi morale erau intr-adevar foarte avansate, raportate la societatea secolului 1) totusi chiar si NT este depasit in prezent de normele societatii moderne. de ce? deoarece in NT se accepta, ba chiar se incurajeaza sclavia ( sec 1 era totusi in plina perioada sclavagista, daca vreti va dau citate), exista o dicriminare foarte puternica a femeii (in raport cu mentalitatile epocii, idem va dau citate daca vreti) homofobie si intoleranta religioasa.

faptul ca Biblia contine mentalitati specifice epocii bronzului (VT) sau ale epocii romane (NT, chiar daca totusi invatamintele altruiste ale lui Hristos sunt totusi avansate pentru acea perioada) este o dovada in plus ce confirma caracterul pur uman, fara urma de divinitate al acestei carti.

ma intreba cineva daca eu cred in Iisus Hristos. desi nu sunt dovezi ca el ar fi existat (nu apare in niciun document oficial contemporan, ci doar in scrieri la cateva zeci de ani de la presupusa lui moarte) eu sincer cred ca a existat un om pe nume Iisus, un om intelept, foarte altruist, cu o mentalitate foarte avansata raportata la era in care traia, un avangardist daca vreti. totusi nu cred in natura sa divina, in invierea sa, din simplul motiv ca nu sunt surse (in afara de Biblie) care sa-l mentioneze macar ca persoana (daramite ca semi-zeu)
Reply With Quote