Citat:
În prealabil postat de ortodox4life
Pentru a ne abate de la credință, vrăjmașul folosește fel și fel de mijloace, luând diferite înfățișări demonice sau angelice.
Fericitul Nicodim Aghioritul, cărturar athonit al veacului al XVIII-lea, ne îndeamnă că în cazul unur astfel de lucrări, de arătări, de vedenii „...să respingem aceste vedenii fără nici o șovăială...chiar dacă din multe indicii vei cunoaște că aceste semne sunt adevărate și vin de la Dumnezeu, totuși fugi totdeauna de ele cât poți...nu te teme că nu-I place lui Dumnezeu această întoarcere, căci Cel ce dă har celor smeriți nu-l ca lua de la ei, pentru tot ce fac din smerenie” („Războiul nevăzut”!, pag. 148)
|
cu ce te impiedica faptul ca EU cred in astfel de momente???? Chiar de nu am vazut CRED ca sunt! Si acum am vazut si m-am cutremurat... daca as fi fost la fel de impietrit NU mai spuneam nimic! Dar mi-am dorit sa vad asa ceva... cum mi-am dorit sa vad cateva clipe din viata unui sfnat... si am vazut o filmare cu Fericitul IACOV TSALIKIS si am ramas mut... cum impartesea la Sf.Liturghie... am crezut ca si mor... Dar voi nu va dati seama de asemenea lucuri? Daca ai fi vazut scene din Sf.Scritura reale, nu ai fi crezut, ca nu a fost posibil... dar Dumnezeu ingaduie asa ceva, NU sunt atat de NAIV ca sa nu am trezvia sau discernamantul dintre necurat si sfant! INASI SUFLETUL TAU SIMTE ASTA!!! in fine..,. stiu si de necuratia demoniceasca care face orice pt a insela un om... dar eu NU am simtit tulburare si aci nu e vb de vedenie, ci de ceva REAL!!! Daca ai citi tot la Sf.Parinti, nu mai stiu care spune, sper sa imi aduc aminte, ca atunci cand vin dracii in chip de lumina te simti extrem de tulburat si o neliniste si ceva nu iti da pace starea asta ciudata inseamna ca a e demon, ori eu nu am simtit asa ceva ci
umilinta si mi-am recunoscut starea de pacatosenie in care sunt si ca am mult de lucrat la mantuirea mea... IARTA_MA!!!