Subiect: Locul copilariei
View Single Post
Vechi 01.02.2009, 22:51:52
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Satul despre care v-am mai povestit se afla la plalele unuei paduri seculare.Aveam o dorinta tainica de a pune macar odata piciorul in aceea padure,in fiecare vara rugand-o pe matusa cu lacrimi in ochi sa ma ia si pe mine macar odata sa vad cum este in padure.Ma tot ducea cu vorba spunandu-mi ca sunt pea mica si ca ma va manca vreo juvina de prin padure, sa mai cresc si la anul viitor vom merge in padure.
A sosit si clipa mult asteptata.Plouase cateva zile la rand iar acum era cald si se uscasera cararile prin sat si carele puteau merge si la padure.
De cu seara imi spune matusa:
-Maine dis de dimineata mergem la padure ca am eu o vorba cu padurarul si mergeti si voi sa adunati ciuperci ca or fi dupa atata ploaie sa le iei cu sacul!
De bucurie nici somnul nu s-a lipit de mine in noaptea aceea!
Am plecat cu noaptea in cap caci era ceva de mers iar ziua se anunta calduroasa.
Ne-a dat tanti Ileana niste traisti mari in care ne-a pus cate un codru de paine si cate un bot de branza sarata si niste patlagele rosii rupte de prin gradina.
Nici nu stiu cand am ajuns la marginea padurii sarind intr-un picior si cantand de zor.
Deodata,cararuia ingusta se transforma intr-un drum lat batatorit si o racoare patrunzatoare ne face sa ne zgribulim.In fata era cantonul,o carsa mere cu ceardac.Impreuna cu copii padurarului o ferita si doi baieti mai mici plecam dupa ciuperci acolo unde ei stiuau ca sunt.
Ma uitam in sus si nu vedeam varfurile copacilor pe care abia ii puteam cuprinde catesi-trei cu bratele asa de grosi erau.
Am umplut traistile cu hribi, cu manatarci,cu iutari cu panisoare si ne-am intors la cnaton unde am mancat merindele de acasa ,am baut apa de la un izvor care susura chiar la picioarele noastre si ne-am indulcit cu miere din faguri adusi pe o tava de padurareasa.
Cand aproape sa iesim din padure am dat peste o poienita scaldata in soare unde am gasit sute de fragute rosii si parfumate.
Cand am ajuns acasa atat eram de obosite ca nici mancare nu ne-a mai trebuit si am adormit bustean visand ca ne luam la tranta cu Mos Martin de la miere si de la fragi.
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]"Astazi chiar de m-as intoarce[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]A-ntelege nu mai pot...[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]Unde esti,copilarie,[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=darkgreen]Cu padurea ta cu tot?"[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][COLOR=darkgreen](Mihai Eminescu) [/COLOR][/SIZE]
Reply With Quote