Puciul de la Pucioasa și Euro Ierusalimul
[COLOR=purple]Puciul de la Pucioasa[/COLOR][COLOR=purple] și [/COLOR][COLOR=purple]Euro Ierusalimul (partea a XI-a)
[/COLOR] Până la urmă, pe scaunul patriarhal a ajuns un altul (Daniel Ciobotea) care pe vremea aceea (în 1990) nici măcar nu era “în cărți”. Nebănuite sunt căile Domnului! El a fost așezat în scaun după alte gânduri și după altă voie, cea a Sinodului, cu invocarea Duhului Sfânt.
“Unsul” Pucioasei trebuia însă să fie re-uns și de Sinod, ca să se întărească aparența legalității. Teoctist este desemnat ca convoace Sfântul Sinod, să-l convingă să fie de acord, iar apoi să se ridice și [COLOR=red]să ungă unsul[/COLOR]:
[COLOR=blue]“[…] Vin să fac curățenie pe pământ, vin să scot urâciunea pustiirii din biserică și [/COLOR][COLOR=fuchsia]vin să-l ridic pe cel de-al șaptelea uns al Meu[/COLOR][COLOR=blue]. Iar tu, cârmuitor al Bisericii, [/COLOR][COLOR=fuchsia]vei veni și vei așeza sfat[/COLOR][COLOR=blue], și [/COLOR][COLOR=fuchsia]te vei ridica apoi [/COLOR][COLOR=red]să-Mi ungi[/COLOR][COLOR=blue] cu untdelemnul sfințeniei [/COLOR][COLOR=red]pe unsul[/COLOR][COLOR=blue] cel de la Mine, căci acesta este de la Mine, nu de la tine. Cu acesta voi încheia legământ viu și voi așeza din nou Ierusalimul și voi face din el slava popoarelor și lumina neamurilor. Scoală-te și te împlinește întru Mine și vino să faci voia Mea[…]”[/COLOR](din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 15/28 octombrie 1990)
Până la întronizarea lui Irineu Pop Bistriceanul ca “al 7-lea patriarh al României”, Patriarhul Teoctist este invitat să-l ocrotească pe Irineu, ca nu cumva să pățească ceva:
[COLOR=blue]“[…] Iată, așez un om să împlinească planul Meu. […] Nimănui nu-i voi da voie să-l îndepărteze, iar ție, cârmuitor al bisericii Mele, ție îți poruncesc [/COLOR][COLOR=fuchsia]să-l ții alipit de tine până în ziua când va fi să-l așezi[/COLOR][COLOR=blue]. Acela este de la Mine, și Eu ți-am pus în gând să-l chemi și să-l ridici, căci l-am adus la Ierusalimul patimilor Mele și l-am purtat în cârca Mea ca să știe și să mărturisească despre Mine, și tot Eu l-am chemat înapoi, ca să fie pentru Ierusalimul gloriei Mele și să împlinească voia Mea.”[/COLOR] (din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 15/28 octombrie 1990)
[COLOR=purple]4. Pasaje din mesajele “venite din cer” către Sorin Dumitrescu[/COLOR]
Sorin Dumitrescu, pictor și orator creștin, este o “piesă grea” în peisajul societății civile românești. Ademenirea lui către “raiul pucioșilor” devenea astfel în anul 1990 un obiectiv de invidiat.
Pentru început, Sorin este familiarizat cu oamenii de legătură ai “Dumnezeului de la Pucioasa”: liderii pucioși. Pe aceștia, Sorin va trebui să-i primească și să-i asculte ca pe Dumnezeu:
[COLOR=blue]“Cuvântul Domnului către Sorin Dumitrescu[/COLOR]
[COLOR=blue]Chemarea către sfințenie și lucrarea credinței[/COLOR]
[COLOR=blue]S[/COLOR][COLOR=blue]crieți cuvântul lui Dumnezeu și mergeți cu el la acela spre care Domnul vă trimite, căci cel ce nu este împotriva Domnului, acela este cu Noi, acela este cu voi, iar [/COLOR][COLOR=fuchsia]cel care vă primește pe voi, pe Mine Mă primește[/COLOR][COLOR=blue]. Amin.”[/COLOR] (din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 16/29 decembrie 1990)
Apoi, Sorin este tocmit la lucru. Pentru început însă, va trebui să se lepede de sine și de învățătura strămoșească, pe care va trebui s-o înlocuiască cu înțelepciunea pucioșească, venită “de la izvor”(adică, de la liderii pucioși):
[COLOR=blue]“ Așează-te întru înțelepciunea ce coborâtă prin acest izvor, căci iată, [/COLOR][COLOR=fuchsia]vreau să te tocmesc pentru lucrul Meu cel ascuns; ascuns[/COLOR][COLOR=blue], ca să-l pot lucra și ca să-l pot împlini.” [/COLOR] (din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 16/29 decembrie 1990)
Ascunderea pare a fi indispensabilă, pentru ca Cel Atotputernic să poată să reușească. Pe vremea aceea, liderii pucioși încă nu promovaseră următoarea “maximă”: “[COLOR=blue]Taina este de la Dumnezeu, iar ascunderea de la Diavol[/COLOR]”. Neavând caracter retroactiv, această maximă o putem neglija în acest context, pentru a putea trece liniștiți mai departe.
Atunci, pot fi descoperite și informațiile care vin de la Dumnezeu, adică tainele:
[COLOR=blue]“ […] iată, voi veni spre tine și [/COLOR][COLOR=fuchsia]îți voi descoperi tainele Mele[/COLOR][COLOR=blue], că te-am găsit vrednic să le poți purta și [/COLOR][COLOR=fuchsia]să ajuți planului Meu ceresc[/COLOR][COLOR=blue] […].”[/COLOR] (din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 16/29 decembrie 1990)
Aha, deci asta era: Sorin este vizat pentru niscaiva ajutor, de care are mare nevoie Cel Atotputernic. Ajutorul nu mai vine de la Domnul, Cel ce a făcut cerul și pământuL; ajutorul vine de la Sorin Dumitrescu către Domnul. Și cum trebuie să vină? Iată cum: sprijinind fățiș instaurarea monarhiei în țară:
[COLOR=blue]“ Am dat să cunoască popoarele lumii despre taina României și despre [/COLOR][COLOR=fuchsia]venirea celui uns de Mine[/COLOR][COLOR=blue]. Iată, intrarea lui în Ierusalim a făcut să răsune în cer cântec de slavă, dar ai săi nu l-au primit, și l-au alungat din nou în Egipt. Mâna Mea și puterea Mea îl va aduce, și [/COLOR][COLOR=fuchsia]Eu voi triumfa cu puterea Mea prin unsul cel de la Mine[/COLOR][COLOR=blue]. Am scris, prin servii Mei cuvânt de mărturie pentru ziua aceea, și va mărturisi acel cuvânt.” [/COLOR] (din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 16/29 decembrie 1990)
Nu numai schimbarea ordinii constituționale, dar și biruința Bisericii Noului Ierusalim asupra B.O.R. este proorocită lui Sorin Dumitrescu:
[COLOR=blue]“ Fii credincios, că Domnul face și așează biserică [/COLOR][COLOR=fuchsia]nouă[/COLOR][COLOR=blue], biserică [/COLOR][COLOR=fuchsia]sfântă[/COLOR][COLOR=blue], preoție [/COLOR][COLOR=fuchsia]curată[/COLOR][COLOR=blue], așa cum este scris, și biserica se va [/COLOR][COLOR=fuchsia]slăvi[/COLOR][COLOR=blue], și morții acestei lumi vor învia, căci Domnul [/COLOR][COLOR=fuchsia]va birui prin biserica Sa cea vie, Biserica Noului Ierusalim[/COLOR][COLOR=blue]”. [/COLOR](din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 16/29 decembrie 1990)
Sorin Dumitrescu, care e băiat deștept, va trebui să priceapă prin antiteză că biserica din care el încă mai face parte (B.O.R) este:
- veche
- nu este sfântă
- nu (mai) are preoție curată
- nu (mai) are slavă
- nu (mai) este vie.
Apoi va trebui să se hotărască, ce are de făcut: rămâne în BOR, sau trece cu arme și bagaje la NIP?
Din câte știm noi, Sorin Dumitrescu a ales fără cea mai mică ezitare prima variantă. Dimpotrivă, nu s-a sfiit să spună pe față ce gândește despre operele artistice cu subiect religios ale colegului său de breaslă, Marian Zidaru:
[COLOR=purple]«Acadelele plastice confecționate din materiale prolixe[…] obiectele lui Zidaru nu pot fi privite în sine, adorate unilateral, estetic[…] Obiectele și textele lui Zidaru sunt una, iar fiecare luate în parte sunt incongruente[…][/COLOR][COLOR=fuchsia]eu le-am numit sectante[/COLOR][COLOR=purple][…]»[/COLOR][COLOR=purple] (citate dintr-un articol semnat Sorin Dumitrescu, din ziarul „România liberă“, 1995).[/COLOR]
O a doua misivă sosită din cer pentru Sorin Dumitrescu îl îndeamnă din nou să se înroleze în oastea “Domnului” de la Pucioasa și-i promite că-l va ajuta să facă minuni:
[COLOR=blue]“ Pace ție, și lucrează cu Mine pentru rodul lucrului Meu din zilele ce vin. […] Fii întru Mine, căci cel ce este întru Mine acum, acela va fi, în zilele ce vin, [/COLOR][COLOR=fuchsia]să lucreze minuni mai mari[/COLOR][COLOR=blue] ca acelea lucrate atunci.” [/COLOR](din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 28 ianuarie/10 februarie 1991)
Apoi, [COLOR=green]Sorin Dumitrescu[/COLOR] este chemat la demnitatea de [COLOR=green]Apostol[/COLOR]:
[COLOR=blue]“ Iată, vin din nou spre tine, ca să așez peste tine întreită putere și ca să fii [/COLOR][COLOR=green]apostol[/COLOR][COLOR=blue], după adevărul cel întru Mine”. [/COLOR](din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 28 ianuarie/10 februarie 1991)
În această calitate, [COLOR=green]Șfântul Apostol Sorindumitrescu[/COLOR] este invitat să asculte de liderii pucioși, servii “de la izvor”, prooroci ai “Dumnezeului” de la Pucioasa. Iar dacă va face așa, răsplătit va fi și peste multe va fi pus:
[COLOR=blue]“ Am pe acest pământ izvor tainic, căci Eu n-am părăsit pe poporul Meu cel credincios, și în toate vremurile am fost și am lucrat, dar pământul acesta este cel ales de Mine ca să Mă slăvesc în el în vremea aceasta; este țara strălucirii […] De aceea [/COLOR][COLOR=fuchsia]Mă ridic prin servii Mei[/COLOR][COLOR=blue] și mai dinainte vestesc sfatul voii Mele, că nimic nu lucrez până nu vestesc taina Mea [/COLOR][COLOR=fuchsia]proorocilor[/COLOR][COLOR=blue]. Iată, Eu sunt, și lucrez până la sfârșitul plinirii vremurilor, și fericit este acela care ia parte la sfatul Meu și lucrează cu Mine, căci [/COLOR][COLOR=fuchsia]acesta peste multe va fi pus[/COLOR][COLOR=blue].” [/COLOR](din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 28 ianuarie/10 februarie 1991)
|