Puciul de la Pucioasa și Euro Ierusalimul
[COLOR=purple]Puciul de la Pucioasa[/COLOR][COLOR=purple] și [/COLOR][COLOR=purple]Euro Ierusalimul (partea a XIV-a)
[/COLOR] [COLOR=purple]6. Pasaje din mesajele “venite din cer” către preotul Ioan Iovan și maica Veronica Barbu[/COLOR]
Cei doi corifei ai Vladimireștilor sunt și ei curtați să se alăture complotului de reformare a Bisericii și a formei de guvernământ. Cotați de către pucioși ca “trâmbițe apocaliptice”, li se promite marea cu sarea dacă vor intra sub ascultarea liderilor pucioși. Deși această alianță este proorocită ca sigură, deși “Dumnezeul de la Pucioasa “ le promite celor doi clerici puteri înzecite pentru a se uni cu planul cel ceresc al coborârii “Cuvântului lui Dumnezeu”, acest deziderat nu s-a mai împlinit niciodată. Cei doi au rămas impasibili la strălucitoarele promisiuni ce li s-au făcut.
Chemarea este însă persuasivă și sugestivă, scoțându-i însă în evidență tot pe liderii pucioși:
[COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=blue] Cuvântul Domnului peste trâmbițele apocaliptice: preotul Ioan și maica Veronica de la Vladimirești[/COLOR]
[COLOR=blue]Ei sunt chemați la unire cu planul cel ceresc al coborârii cuvântului lui Dumnezeu, pildă de trăire făcătoare de minuni[/COLOR]
[COLOR=blue]C[/COLOR][COLOR=blue]uvânt ceresc se coboară pe pământ[…].[/COLOR]
[COLOR=blue]Iubiții Mei, servii Mei, Ioan și Veronica, neuitații Mei lucrători! Iată, caei care fac parte din turma acestei coborâri tainice, nici ei n-au uitat cuvintele Mele, și le-am dat cuvânt să-și amintească de cele scrise în cartea acestei lucrări în care scrie că și aceste două trâmbițe ale Mele vor sta din nou la această masă, îmbrățișați cu Dumnezeu prin această lucrare. Am dat cuvânt atunci pentru acum, căci a venit acum vremea aceea să plâng cu ei în brațe, să plângem împreună vremea despărțirii, și să le dau cuvânt ceresc să se ridice [/COLOR][COLOR=fuchsia]să sune din trâmbițe peste turma lor[/COLOR][COLOR=blue], să-și adune turma [/COLOR][COLOR=fuchsia]într-o singură inimă[/COLOR][COLOR=blue], într-o singură iubire, și într-o împlinire a celor ce se cer acum să se împlinească [...]”[/COLOR] (din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 3/16 ianuarie 1991)
Mesajul este limpede: cele două “trâmbițe”, Ioan și Veronica, trebuie să se pună de urgență la dispoziția liderilor pucioși, ca să trâmbițeze apoi după cum vor spune aceștia. Adică să facă strigare, iar turma vladimireștilor să se adune sub același toiag, [COLOR=fuchsia]într-o singură inimă[/COLOR] (voință), adică să împlinească voia celor de la Pucioasa, și să fie o singură turmă și un păstor, “Dumnezeul” de la Pucioasa:
[COLOR=blue]“ Iubiții Mei, [/COLOR][COLOR=fuchsia]trâmbițele[/COLOR][COLOR=blue] Mele, servii Mei, Eu sunt Dumnezeul Preasfintei Treimi și sunt în lucru ca să descopăr și să lucrez taina planului Meu, căci au venit zilele slavei Domnului, măi iubiții Mei. Are Domnul pe tot pământul [/COLOR][COLOR=fuchsia]scule[/COLOR][COLOR=blue] prin care lucrează cerul, dar iată că planul lucrului Meu cel mare din zilele ce vin, iată cum îl aduc aici, iată cum îl lucrez aici. Nici poporul lui Moise nu a vorbit cu Mine așa cum vorbesc aceștia din zilele de azi cu Mine, căci Eu vorbeam cu Moise, iar Moise vorbea poporului, dar acum iată cum lucrez Eu aici.”[/COLOR] (din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 3/16 ianuarie 1991)
Dacă Ioan și Veronica sunt numiți “[COLOR=fuchsia]trâmbițe[/COLOR]”, Mihaela și Nicușor sunt numiți [COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=fuchsia]scule[/COLOR][COLOR=blue]” prin care lucrează cerul[/COLOR], mai mari decât Moise din Vechiul Testament, și despre care se “proorocește” că din nou vor pune trâmbițele (pe Ioan și pe Veronica) la lucru. Ceea ce nu s-a mai întâmplat, pentru că “sculele” n-au fost prea convingătoare, iar “trâmbițele” au refuzat să mai trâmbițeze.
Și totuși cei doi sunt ademeniți cu promisiunea că vor primi multă putere și chiar vor face minuni, și vor face exact ceea ce li se va cere, și ca răsplată, vor vedea “zilele Domnului”:
[COLOR=blue]“ O, neuitații Mei, o, servii Mei, Ioan și Veronica! Iată, vă dau întreită putere. Amin. Ridicați-vă și faceți-vă pidă de trăire făcătoare de minuni, că iată, în zilele voastre se vor lucra minuni mai mari ca la început […] Toate sculele seminției lui Israel, începând cu Avraam, Isaac și Iacov, au dorit, dar n-au văzut zilele Domnului, ci numai le-au nădăjduit prin credință […]”[/COLOR](din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 3/16 ianuarie 1991)
Cei doi sunt ademeniți să intre sub ascultarea pucioșilor, inclusiv oferindu-li-se ca model “ascultarea” lui Irineu Pop, care ar fi primit drept răsplată ( în realitate, Irineu nutrea față de ei doar o simpatie supradimensionată și o dragoste necontrolată) :
[COLOR=blue]“ Am pe acest copil iubit prin care voi lucra biserică nouă și curată și veșnică. Am pus duhurile Mele, am pus cele șapte duhuri dumnezeiești peste el, despre care a proorocit Isaia, proorocul Meu, care a vorbit pentru Mine.”[/COLOR] (din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 3/16 ianuarie 1991)
Cei doi ar urma să conlucreze strâns cu arhiereul Irineu, intrând sub ascultarea lui, căci el le știe mai bine pe toate (de la liderii pucioși, desigur, de la care ar urma să primească ordinele):
[COLOR=blue]“ Luați și voi și lucrați alături de el, [/COLOR][COLOR=fuchsia]lucrați bine cu el, că el știe de la Mine[/COLOR][COLOR=blue] și are peste el puterea cea bună, puterea cea lucrătoare de putere, și iată, întru el voi binevoi pentru biserica Mea cea de la sfârșit, și nimeni nu poate să-Mi zădărnicească așezările Mele, și ceea ce fac Eu cine poate strica? Dar ascundeți taina izvorului Meu, iubiții Mei, apostolii Mei, servii Mei, neuitații Mei, și iată, nedespărțiții mei, de acum.[…] Pace vouă, nedespărțiții Mei!”[/COLOR] (din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 3/16 ianuarie 1991)
Formula “[COLOR=blue]nedespărțiții mei, de acum[/COLOR]” anunță prea devreme o izbândă văzută ca și sigură. Cei doi “chemați” nici măcar n-au răspuns la chemare, darămite să mai rămână și nedespărțiți de liderii pucioși.
Formula “[COLOR=blue]ascundeți taina izvorului Meu[/COLOR]” are și ea tâlcul ei. Cei doi sunt invitați să evite orice dialog cu terțe persoane, pentru ca nu cumva să fie influențați negativ și apoi să refuze chemarea.
Ca lucrătura să fie trainică, și Irineu este anunțat la rândul lui, în altă scrisoare, că va fi să colaboreze cu cei doi și să-i conducă după cum i se va spune. În acest fel, celula conspirativă e completă, iar cercul se leagă:
[COLOR=blue]“ Pune viață adevărată în inima aleșilor mei Ioan și Veronica, fiindcă și ei, de acum, va trebui să înceapă viață cerească, să înceapă să trăiască așa cum trăiești tu. Propovăduiește viața aceasta și virtuțile ei, că e vremea începutului de viață nestricăcioasă, măi copilul Meu.[/COLOR] (din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 7/20 ianuarie 1991)
Epistola se încheie într-un ton triumfalist:
[COLOR=blue]“Slavă întru cele de sus, și pace peste voi, servii Mei, [/COLOR][COLOR=fuchsia]Veronica și Ioan[/COLOR][COLOR=blue], care sunteți [/COLOR][COLOR=fuchsia]scriși la Mine în numărul celor șapte trâmbițe[/COLOR][COLOR=blue] din timpul domniei lui Edom și a fiarei roșii, care a mers până acolo de Mi-a schimbat și vremurile și sărbătorile, și care a pus moarte peste viața bisericii Mele, de Mi-a făcut pustiire și urâciune în biserica Mea. Dar iată, Domnul Se ridică și Se încinge și așează la loc așezămintele cele stricate de vremea răutății, căci Dumnezeu este Domnul puterilor. Amin.”[/COLOR] (din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 3/16 ianuarie 1990)
Promisiuni deșarte și vorbe goale. Au trecut 19 ani de atunci și calendarul bisericesc a rămas neschimbat, deci și sărbătorile despre care se face atâta caz aici. Declarația pucioșilor că “[COLOR=blue]Domnul puterilor[/COLOR]” de la Pucioasa va impune cu putere Bisericii revenirea la “stilul vechi” a rămas la stadiul de promisiune neonorată.
[COLOR=purple]7. Pasaje din mesajele “venite din cer” către preotul Ieronim[/COLOR]
Preotul Ieronim este chemat să părăsească B.O.R. și să se înroleze ca ostaș în solda Noului Ierusalim, a “noului Israel”:
[COLOR=blue]“ Cuvântul Domnului către preotul Ieronim[/COLOR]
[COLOR=blue]Îndemn spre lucrare de ucenic credincios, netemător și statornic[/COLOR]
[COLOR=blue]P[/COLOR][COLOR=blue]ace ție, pace de la Dumnezeu![…] [/COLOR]
[COLOR=blue]Copilul Meu, [/COLOR][COLOR=fuchsia]fii ucenicul Meu[/COLOR][COLOR=blue], fii neamul Meu, căci neamul lui Israel din vremea aceasta este fiul cel mai mic al poporului Israel, care va împărți de la Dumnezeu făgăduințele făcute părinților săi, cei care nu au apucat vremea celor făgăduite, ci numai le-au crezut și le-au văzut de departe, așa cum scrie în Scripturi.[…] Ferice de tine, copil iubit, dacă vei stărui în făgăduința care, iată, este scrisă la Mine [/COLOR][COLOR=fuchsia]în dreptul numelui tău[/COLOR][COLOR=blue].”[/COLOR] (din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 8/21 ianuarie 1991)
Preotul Ieronim nu va lucra oricum, ci sub stricta oblăduire a liderilor pucioși, “fiii de la ieslea Cuvântului”. El va trebui să părăsească învățătura cea sănătoasă și “să se adape numai de la ieslea Cuvântului de la Pucioasa”:
[COLOR=blue]“ Fii copil statornic și bucură-te sub ploaia binecuvântării și [/COLOR][COLOR=fuchsia]a învățăturii cu care lucrez prin această iesle![/COLOR][COLOR=blue]” [/COLOR](din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 8/21 ianuarie 1991)
|