Puciul de la Pucioasa și Euro Ierusalimul
[COLOR=purple]Puciul de la Pucioasa[/COLOR][COLOR=purple] și [/COLOR][COLOR=purple]Euro Ierusalimul (partea a XVIII-a)
[/COLOR] [COLOR=blue]Tot în acea zi, cum stăteam în curte la acei creștini, am simțit cum mă cuprindeau niște curenți de aer și am început să plâng, și deodată îmi apare în față acel domn care avea cu el mii de lumânări cu lumini strălucitoare. Apoi au apărut niște blocuri cu trei etaje, și alături de ele, chilii în diferite culori. M-a întrebat domnul acela unde mă aflu, și i-am răspuns că sunt la Pucioasa. „Nu“, mi s-a răspuns. „Nu. Ești în orașul vedeniilor. Adu-ți aminte că în 1967, când erai preot la Dorohoi, ți-am arătat orașul vedeniilor Noului Ierusalim. Tu mi-ai zis că te simți în ceruri, iar Eu ți-am spus că și pe pământ va fi ca-n ceruri și că vei ajunge vremea și vei vedea cu ochii aceasta“. [/COLOR]
[COLOR=blue]La 19 februarie 1991 am văzut-o pe mama Maria că era în convorbire cu Dumnezeu, prin rugăciune. Și am văzut doi porumbei albi, unul la gura mamei Maria, și unul aducea grâu din ceruri. Domnul Iisus Hristos era viu în mama Maria. O rază de lumină ieșea din gura ei, și îngerii cântau: „Hristos a înviat!“. Apoi am văzut-o pe cel mai înalt munte din lume, dar, un diavol cu o cață, voia să o tragă de pe munte în prăpastie. Am strigat la sfântul Mihail să vină în ajutor, și o sabie de foc a apărut ca un fulger și a topit diavolul. Am văzut-o apoi pe maica Verginica cu orașul Noului Ierusalim în brațe, și mii de îngeri îl păzeau cu săbii de foc. După aceea l-am văzut pe sfântul Ioan Botezătorul supărat cu o sabie de foc în mână, spunând că i-a sosit vremea să omoare pe irozii și irodiadele care i-au tăiat capul fiindcă spunea adevărul.[/COLOR]
Motivația pentru care liderii pucioși au apelat la aceste cosmetizări ale textului este analizată pe larg pe acest blog, în articolul 47. Misterele Pucioasei (XLIII): Cartea “Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa ( Partea a XXXI-a. Schimbări în capitolul Mărturisiri ale creștinilor, la 25 martie 1995)
Acesta este așadar profilul psihic al preotului Gherasim, personajul care a adus în lume “preoția cea nouă, după rânduiala lui Melchisedec”, și a lăsat-o pe creștetele celor trei “fii unși”, cei ce aveau să fie “Șfânta Troiță a Noului Ierușalim”:
[COLOR=blue]“ Căci am făcut început nou, început tainic după rânduiala lui Melchisedec și am așezat în această grădină troiță vie și ca să se aducă întreită jertfă vie și curată, precum Eu curat sunt” ( [/COLOR]fragment din “Cuvântul lui Dumnezeu de la Noul Ierusalim-Pucioasa”, datat 22 iulie 1992; sublin.ns.[COLOR=blue])[/COLOR]
După ani de zile, măcinată de invidie și de lupte intestine pentru putere, “troița” s-a făcut țăndări: cei trei “preoți” au înlocuit dragostea dintre ei cu ura, iar speranța întâlnirii iminente cu Domnul, cu deznădejdea.
Ca un firesc, Șfânta Virginia în cuvântul ei prețuiește fără șovăire viziunile “lucrătorului” Gherasim, iar pe sine însăși se prețuiește ca pe o regină care împărățește ( sau ca o împărăteasă care regește – tot una este) a liderilor pucioși, “copilașii de la Pucioasa”:
[COLOR=blue]“ Te-am unit cu mine ca să mă ajuți, și când [/COLOR][COLOR=fuchsia]am intrat ca o regină în acest locaș[/COLOR][COLOR=blue] ca [/COLOR][COLOR=fuchsia]să împărățesc[/COLOR][COLOR=blue] aici și ca să încep să sun aici, și de aici peste tot poporul meu, atunci când am văzut că se apropie vremea ridicării mele spre lucru [/COLOR][COLOR=fuchsia]prin acești copilași[/COLOR][COLOR=blue], am venit spre ei și le-am arătat în vedenie cerească [/COLOR][COLOR=fuchsia]încă un lucrător alături aici, cu mine și cu ai mei[/COLOR][COLOR=blue]. Și te-am adus apoi aici cu mărturisiri cerești, și au fost scrise aici toate mărturisirile care întăresc [/COLOR][COLOR=fuchsia]vremea lucrului meu cu acești copii[/COLOR][COLOR=blue]. (18 februarie/3 martie 1991)[/COLOR]
[COLOR=fuchsia]Șfânta Regină Virginia[/COLOR][COLOR=fuchsia] care împărățește[/COLOR] se arată așadar la rândul ei mare amatoare de “vedenii” cerești, prin care și lucrează neostoit, de altfel. De asemenea, ea dezvăluie că cel care le-a adus pucioșilor ideea schimbării calendarului este însuși acest Gherasim de la Moldova (probabil un simpatizant fervent al Bisericii de stil vechi de la Slătioara), pe care îl elogiază pentru serviciile lui neprețuite:
[COLOR=blue]“ O, cât s-a luptat duhul rău să te țină departe de lucrul meu de aici! Eu sunt aici mereu, și mereu te aștept, că mă doare, și rău de tot mă doare când îi văd zdrobiți de săgeți și când îi văd nemângâiați. Iată, îți spun acum că nimeni din poporul meu nu te-a iubit atât cât te iubesc aceștia, și nimeni n-a lucrat credință în cele de sus așa cum au lucrat ei, cu credință în așezarea pe care am venit s-o pun la loc așa cum a fost ea în toate vremurile strămoșești și părintești, [/COLOR][COLOR=fuchsia]așezarea sărbătorilor cerești,[/COLOR][COLOR=blue] căci de cer au fost așezate și nu de cineva de pe pământ, aceste sărbători ale bisericii.” (18 februarie/3 martie 1991)[/COLOR]
Din context reiese că numai liderii pucioși au fost încântați de ideile novatoare ale lui Gherasim de la Moldova, iar ceilalți creștini au încercat să se opună acestei schimbări a calendarului; nu pentru că ar fi fost mai bună sau mai rea, ci pentru a nu creea o nouă schismă în biserică.
Odată făcută revenirea la stilul vechi, pucioșii aspiră să o impună întregii Biserici, pe care ei n-o mai consideră vie, ci moartă, deoarece singura biserică vie este biserica lor:
[COLOR=blue]“[/COLOR][COLOR=blue] Această așezare la loc [/COLOR][COLOR=fuchsia]trebuie să fie în curând lucrată peste toată biserica Domnului[/COLOR][COLOR=blue]. Și iată, va fi [/COLOR][COLOR=fuchsia]biserică nouă[/COLOR][COLOR=blue], biserică sfântă, biserică vie. Aici avem început de biserică vie, aici a pus Domnul o temelie vie, și lucrează Domnul aici, ca să se facă lumină de aici peste tot.” (18 februarie/3 martie 1991)[/COLOR]
Șfânta Virginia îl îndeamnă pe Gherasim să rămână mai departe alături de liderii pucioși și să “lucreze” mai departe împreună cu ei, pentru mângîierea liderilor pucioși care fabrică din greu “cuvântul”. Prilej de a observa că pasajul ”[COLOR=fuchsia] mă aduc pe mine cu cuvântul în mijlocul poporului meu[/COLOR]” dezvăluie că “poporul” și “cuvântul” nu sunt ale lui Dumnezeu, ci ale Virginiei. Avem de-a face așadar nu cu “cuvântul lui Dumnezeu”, ci cu “cuvântul Virginiei”; iar Virginia fiind de mult în mormânt, o exprimare și mai exactă ar fi “cuvântul liderilor pucioși”, adus “poporului liderilor pucioși”:
[COLOR=blue]“ Stai în lucru cu mine. Stai cu inima și cu mângâierea peste acest cuib de inimioare care sunt puse la lucrul mântuirii făpturii lui Dumnezeu. Stai cu inima lipită aici. Fii un duh cu ei mereu, că duhul rău își face mereu cotloane ascunse, ca să atace la timp și la netimp acest acoperământ și acest început de împărăție cerească. […] Eu sunt mereu aici, dar [/COLOR][COLOR=fuchsia]vreau să punem mereu mângâiere peste inima acestor copilași care mă aduc pe mine cu cuvântul în mijlocul poporului meu[/COLOR][COLOR=blue]. Misiunea acestor copii este cerească și nu este ușoară, dar aici lucrează cerul. Hai cu cerul, că eu sunt aici și lucrez după planul întocmit de cer. Amin. […] Un picuț mai avem de tras din greu, și apoi vom intra în bucurie.” (18 februarie/3 martie 1991)[/COLOR]
N-a fost să fie așa. Din motive neelucidate, Gherasim i-a părăsit pe pucioși pentru totdeauna.
|